Znanstveniki so nam dali nov razlog za užitke ob sladki razvadi. Ugotovili so namreč, da vsakodnevno uživanje tablice čokolade ščiti kožo pred zgodnjim staranjem, ki ga povzročajo ultravijolični žarki. Seveda pa govorimo o temni čokoladi, ki je bogata s flavonoidi ter antioksidanti in nastane iz zrn kakavovca.
Ne le to, znanstveniki verjamejo, da bi lahko prav čokolada zmanjševala možnost za kožnega raka. Raziskava je namreč pokazala, da koža ljudi, ki so uživali večje količine čokolade, bogate s flavonoidi, prenese večjo izpostavljenost ultravijoličnim žarkov kot koža tistih, ki čokolade niso uživali.
Zavedati pa se je treba, da se številnim izdelkom iz čokolade, kot so kakav v prahu in čokoladni sirup, pri obdelavi izjemno zmanjša količina flavonoidov. Tudi mlečna čokolada je veliko manj zdrava kot temna. Vsebuje namreč dvakrat manj antioksidantov in ima več kalorij, predvsem na račun mleka.
No, dobra novica pa je zagotovo, da si lahko brez slabe vesti vsak dan privoščite košček temne čokolade.
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV