Vizita.si
image (28)

Novice

10 let je ignorirala bulico na nogi. Končalo se je tragično

L. E.
15. 07. 2016 14.17
8

Kar 10 let je Škotinja Cheryl Murray ignorirala bulico na nogi. Prepričana je bila, da ne gre za nič nevarnega. A končalo se je z amputacijo, potem ko so zdravniki diagnozirali, da je to rak.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Cheryl Murray iz Glasgowa ni posvečala veliko pozornosti bulici na desni nogi. A leta 2014 je po desetih letih postala že malo prevelika, da bi jo še naprej ignorirala, zato je obiskala zdravnika. Testiranje je pokazalo, da gre za raka. Že to je bil ogromen šok. Takoj, še isti dan je sledil nov – potrebna bo amputacija. Cheryl je imela 27 let. No, vsaj ena lepa novica – teden dni pred amputacijo je Cheryl partner zaprosil za roko. Dve leti kasneje se je navadila na protetično nogo in načrtuje poroko.

"Res nikoli nisem mislila, da je lahko bulica kaj tako resnega," pove Cheryl. "Ko sem izvedela, kaj je narobe, sem bila tako šokirana, da nisem mogla govoriti. Kot bi me nekdo boksnil dvakrat v enem dnevu." Ji je bilo pa v uteho, ko je res dobila dokaz, da ji bo partner stal ob strani tudi v najhujših trenutkih. "Vsak dan mu povem, da ne vem, kaj bi storila brez njega. Ko sem zatrdno vedela, da si želim nadaljevati življenje z njim, sem se toliko bolj trudila, da sem šla naprej, da me to ni uničilo."

Bulica je že dosegala velikost žogice za golf, ko je šla k zdravniku. Tako dolgo ne bi smela odlašati, so ji dejali. A čeprav je izgubila del noge, vsaj raka nima več in je zdrava. Za to je hvaležna. "Najprej sem dolgo jokala, ampak potem mi je David (partner op. a.) dejal, da je to nekaj, kar bova preživela." To ji je pomagalo, ko se je zbudila po operaciji in najprej čutila samo paniko. Saj ni vedela, kakšno bo življenje brez dela noge. A se je naučila to sprejeti in tudi bolj pozitivno pogledati na življenje.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587