Vizita.si
Otroci naj se na štirikolesniku peljejo skupaj z odraslo osebo. Sedijo naj spredaj, njihova glava pa naj bo zaščitena s kakovostno čelado.

Novice

10-letnik grozljivo padel s štirikolesnikom

Ni.J.
08. 11. 2011 08.07
0

Da je vožnja s štirikolesnikom lahko še kako nevarna, je izkusil tudi 10-letni Robbie, ki se je med dopustovanjem s starši s tem vozilom tako poškodoval, da se je moral dobesedno boriti za življenje.

Otroci naj se na štirikolesniku peljejo skupaj z odraslo osebo. Sedijo naj spredaj, njihova glava pa naj bo zaščitena s kakovostno čelado.
Otroci naj se na štirikolesniku peljejo skupaj z odraslo osebo. Sedijo naj spredaj, njihova glava pa naj bo zaščitena s kakovostno čelado. FOTO: iStockphoto

10-letni Robbie Street se je med dopustom v Turčiji s starši odpravil na organizirano ekskurzijo, ki je vključevala vožnjo s štirikolesnikom. Čeprav bi moral biti izlet prijetna izkušnja, se je za desetletnika končala tragično. V nesreči, med katero se je vozilo preobrnilo, je utrpel možganske krvavitve, težak zlom roke, zlom nosu in poškodbo reber, počila pa mu je tudi kost, ki obdaja oko.

Robbie je bil na počitnicah v Turčiji z očetom Andyjem in mačeho Sharon, ko se je zgodila nesreča. Robbie se je med ekskurzijo vozil na štirikolesniku skupaj s Sharon, tik za vodičem, sedel pa je za njo. Nenadoma je Sharon izgubila nadzor nad vozilom, ki se je prevrnilo. Sharon ni utrpela hujših poškodb, Robbieja pa so takoj odpeljali v bolnišnico v Bodrumu zaradi poškodbe hrbtenice, na oddelek za intenzivno nego. Ne Robbie ne Sharon se ne spominjata natančno, kako in zakaj se je nesreča zgodila.

Tako Andy kakor Sharon sta bila ves čas zdravljenja ob Robbiejevi postelji, v Turčijo pa je že dan po nesreči odletela tudi njegova 38-letna mama Tina. “Polet v Turčijo je bila zame najdaljša in najbolj naporna pot, kar sem jih kadar koli doživela,“ je povedala. “Bila sem močno zaskrbljena, saj nisem vedela, kaj naj pričakujem. Njegove poškodbe so bile življenjsko nevarne, saj je utrpel možganske krvavitve. K sreči so krvavenje kmalu zaustavili.“

Vendar pa se je Tina že kmalu vrnila v Veliko Britanijo, kjer si prizadeva s pomočjo dobrodelnih akcij zbrati skoraj 18 tisoč evrov, s katerimi bodo plačali bolnišnični račun. Čeprav je imel urejeno zdravstveno zavarovanje v tujini, zavarovalnica namreč vožnjo s štirikolesniki definira kot ekstremni šport in zato bolnišničnega zdravljenja za tovrstne poškodbe ne krije. Prav zato strokovnjaki opozarjajo, da se pred odhodom v tujino dobro pozanimajte, kakšne oblike zdravljenja in v katerih primerih te sploh krije vaša zavarovalna polica, glede na to pa se v tujini tudi odločajte za športne in druge aktivnosti.

Robbie, doma iz Lymingtona, se bo sicer iz Turčije lahko vrnil šele, ko se mu bodo poškodbe toliko zacelile, da bo lahko sedel na letalo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587