Vizita.si
image (28)

Novice

10-letniku skat preluknjal jetra

Ni.J.
22. 08. 2010 12.06
1

10-letni deček je s staršema lovil ribe, ko je skat, ki ga je iz vode vlekla bližnja skupina ribičev, 'izstrelil' bodico. Ta je zletela več kot dva metra daleč in se zapičila naravnost v dečkova jetra.

10-letni Quentin Tokar je s staršema na dopustu lovil ribe. Zraven njih je bila skupina ribičev, ki so iz vode vlekli ogromnega skata, ta pa je v določenem trenutku kot iz topa izstrelil bodico, ki je zletela skoraj dva metra in pol po zraku ter se zapičila v dečkov trebuh in mu preluknjala jetra.

Nimam besed, s katerimi bi opisal svoje občutke. Zaslišal sem, kako je bodica izletela iz skatovega repa oziroma biča, nato pa sem začel kričati na ves glas in prositi, naj mi izvlečejo bodico iz trebuha,“ pravi Quentin. Bodica je preluknjala njegova jetra, iz trebuha pa je še vedno štrlela 10-centimetrska špica. “Mislil sem le na to, ali bom preživel ali ne in kdaj me bodo odpeljali v bolnišnico.“

Na Quentinovo srečo pa se je ravno v tistem trenutku ob obali sprehajala medicinska sestra, ki je takoj pritekla na pomoč in poučila družino, naj bodico pustijo pri miru, saj bi v nasprotnem primeru lahko zelo hitro izkrvavel. “Ko sem zaslišal sinove krike, sem v trenutku stekel k njemu, mu dvignil majico in videl, da mu iz trebuha štrli del bodice,“ je povedal Quentinov oče Peter. “Nagonsko sem jo poskušal izvleči, a je k sreči k meni v tistem trenutku pritekla mimoidoča ženska, po poklicu medicinska sestra, ki mi je ukazala, naj bodico pustim pri miru.“ Peter je sina nato polegel, medicinska sestra pa je držala za bodico, da se ne bi premaknila še globlje v dečkovo telo. S tem ko je Quentin dihal in hlastal za zrakom, sta se namreč premikala tudi njegov prsni koš in želodec, zaradi česar je bodica lezla vse globlje. “Vendar je bodica kljub temu uhajala in na koncu bila že v celoti pod kožo,“ razlaga Peter.

V tistem trenutku je Peter izgubil zavest, saj je bil prepričan, da bo izgubil svojega sina, Quentinova mama Candace pa je panično stekla do avta po telefon in poklicala reševalce. “Poklicala sem pomoč, nato pa si nisem upala nazaj k sinu. Mislila sem, da ga niso prinesli do avtomobila, ker je umrl. Zato sem kar stala tam in prestrašena govorila po telefonu z reševalci.“

Ko je na kraj nesreče prispela ekipa zdravnikov, si je Candace končno upala nazaj k sinu. Ves ta čas je Quentin mirno čakal na pomoč in kljub svojim 10 letom ohranjal trezno glavo. “Pravi borec je,“ pravi Peter. “Cel čas je bil pri polni zavesti in se pogovarjal z nami. Bilo je zares neverjetno. Quentin je zares močen deček.“

Quetin je po operaciji, s katero so mu odstranili bodico, utrpel nekaj resnejših okužb, a zdravniki pričakujejo, da si bo popolnoma opomogel. Kljub nesreči in bližnjim srečanjem s smrtjo pa Quentin ni izgubil smisla za humor, saj se na račun nesreče rad pošali in pravi, da je skat zares dobro meril, ko je 'izstrelil' bodico, in dodaja, da se kljub nesreči, ne boji skatov. Omislil si je celo plišasto igračo v obliki skata, ki ga je poimenoval Ray in ga nosi s seboj, kamor koli gre.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587