Vizita.si
Gwyneth Paltrow se je v medijih pojavila z okroglimi znamenji na hrbtu, ki so posledica Cupping terapije, vrste akupunkture.

Novice

10 zvezdniških zdravljenj, ki ne delujejo

Ni.J.
11. 11. 2009 15.04
2

200 zdravnikov je napisalo seznam najbolj škodljivih zvezdniških terapij. Prav na vrhu se je znašla Gwyneth Paltrow s svojo Cupping terapijo.

Gwyneth Paltrow se je v medijih pojavila z okroglimi znamenji na hrbtu, ki so posledica Cupping terapije, vrste akupunkture.
Gwyneth Paltrow se je v medijih pojavila z okroglimi znamenji na hrbtu, ki so posledica Cupping terapije, vrste akupunkture.FOTO: Reuters
 Potem ko se Gwyneth Paltrow na premieri svojega filma pojavila z okroglimi znamenji na hrbtu, ki so posledica Copping terapije, se je uporaba tovrstnega zdravljenja izjemno povečala. Z njo naj bi namreč lažje premagali stres in bolečino. Kot pravijo zdravniki, pa je to ena največjih zdravstvenih potegavščin. Študije te terapije namreč vzbujajo močne dvome o tem, ali akupunktura zares pomaga pri lajšanju bolečin in drugih zdravstvenih tegob.
Ben Affleck čisti svoje črevesje brez razloga.
Ben Affleck čisti svoje črevesje brez razloga. FOTO: Reuters

Takoj za “cuppingom“ pa je na seznamu klistiranje, ki ga prakticira igralec Ben Affleck. Gre za postopek izpiranja črevesa z mlačno vodo, ki ji lahko dodamo le žličko soli (fiziološka raztopina) ali kamilice. Kot pravijo zdravniki pa klistiranje brez posebnega razloga, le za poživitev črevesja, lahko celo škodi.

Na tretjem mestu je testiranje za preobčutljivost na hrano. S testiranjem preverijo, na katero hrano ste občutljivi in vam to izbrišejo z jedilnika. Po tej metodi sta posegli Geri Halliwel in Victoria Beckham, rezultati tovrstne metode pa, kot pravijo zdravniki, niso zanesljivi.

Nato sledijo še razstrupljanje in makrobiotična dieta, na katero prisega Madonna. Gre za dieto na osnovi polnozrnatih izdelkov in svežega sadja, brez mesa, mlečnih izdelkov in industrijsko predelane hrane. Težave se lahko pojavijo, ker telo ne dobi dovolj beljakovin in kalcija.

Jennifer Aniston je ena tistih, ki z vadbo joge pretirava. Z njo začne že ob treh zjutraj.
Jennifer Aniston je ena tistih, ki z vadbo joge pretirava. Z njo začne že ob treh zjutraj.FOTO: Reuters

Na šestem mestu je posebna aromaterapija, kjer zdravijo s pomočjo pravilne kombinacije eteričnih olj. Ne le to, na takšen način ugotavljajo tudi vzroke za bolezni. Za aromaterapijo sledi refleksologija, na osmem mestu pa je zdravljenje s pomočjo injekcij vitamina B12. Vitamin B12 naj bi namreč povečeval telesno energijo, ohranjal zdrav živčni sistem in preprečeval slabokrvnost. Na predzadnjem, devetem mestu sledi pretirano izvajanje joge, Jennifer Aniston z njo začne že ob treh zjutraj, na zadnjem mestu pa je zdravljenje s pomočjo prenočevanja na podeželju.

Zdravniki so se odločili, da napravijo tovrsten seznam predvsem zato, ker vse več žensk posnema zvezdnice: “Ženske veliko preveč denarja zapravijo za metode zdravljenja, ki jih uporabljajo zvezdniki. Poleg tega pa te metode sploh niso verodostojne in znanstveno podprte,“ pravi dr. Douglas, eden od sodelujočih zdravnikov. “Še bolj zaskrbljujoče pa je dejstvo, da nekateri več časa porabijo za iskanje zdravstvenih trendov, kakor da bi stopili do svojega zdravnika po nasvet. Ti nasveti morda res niso “moderni“, so pa preverjene in večkrat preizkušene zdravstvene metode brez dvoma bolj varne in koristne.“

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587