Vizita.si
image (28)

Novice

Iz očesa so ji potegnili 6-centimetrsko paličico

Ni.J.
16. 07. 2011 08.06
0

Kitajski zdravniki so iz očesa Kitajke odstranili 6-centimetrski del plastične paličice, ki jo je imela v očesni jamici zataknjeno dolgih 11 let.

Ci Yang se je odločila obiskati zdravnika, ker je mislila, da ima vneto oko. Takrat se ji še sanjalo ni, kaj v resnici povzroča njene težave.

Zdravnik Xu Zhe iz bolnišnice Huy Xi v provinci Sečuan na jugozahodnem delu Kitajske pravi, da je bilo njeno desno oko izjemno otečeno. “Stanje je bilo zelo resno. Medtem ko sem pregledoval Ci, sem v kotičku njenega očesa opazil neznani delček v barvi kosti,“ razlaga. Nemudoma jo je poslal na slikanje očesa in odkril, da ima v desnem kotičku jamice desnega očesa zataknjen 6-centimetrski predmet.

Ci so operirali še isti dan, dr. Xu pa je iz njenega očesa potegnil 6-centimetrski delček plastične paličice.

Ci se je po posegu spomnila, da ji je pred 11 leti doma zdrsnilo in da je takrat z glavo močno udarila ob mizo. “Desno oko sem si takrat rahlo poškodovala. Začela sem prejemati protivnetna zdravila in oko si je popolnoma opomoglo. Do zdaj nisem imela nobenih večjih težav z njim,“ je povedala Ci. “Vsake toliko je iz njega pritekla gnojna tekočina, a sem vedno mislila, da gre za vnetje in začela jemati protivnetna zdravila, simptomi pa so izginili.“

Ci je imela veliko sreče, da se je paličica zarila v prostor med očesom in očesno kostjo, naravnost v jamico, saj je to rešilo njen vid,“ še pravi dr. Xu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587