Vizita.si
Poroke med starejšimi moškimi in mlajšimi ženskami so v Somaliji povsem običajne. (fotografija je simbolična)

Novice

112-letnik poročil 17-letno dekle

Ni.J.
30. 10. 2009 15.56
13

Somalijec, ki trdi, da je star 112 let, se je poročil že šestič, in sicer s komaj 17 let starim dekletom.

Poroke med starejšimi moškimi in mlajšimi ženskami so v Somaliji povsem običajne. (fotografija je simbolična)
Poroke med starejšimi moškimi in mlajšimi ženskami so v Somaliji povsem običajne. (fotografija je simbolična)FOTO: iStockphoto

V Guriceelu, v Somaliji, se je množica več sto ljudi udeležila poroke Ahmeda Muhameda Doreja in Safie Abdulleh. „Danes mi je Bog pomagal uresničiti svojo največjo željo,“ pravi Ahmed. “Več let sem namreč čakal, da bo Safia dovolj stara, da jo bom lahko zasnubil.

G. Dore svoje mlade neveste ni prisilil v poroko. “Uporabil sem svoje skrite čare in jo prepričal, da je moja ljubezen do nje pristna. Nato sem jo zaprosil, ona pa je privolila.“ Nevestina družina glede poroke pravi, da je Safia “zadovoljna s svojim novim možem“.

Če so njegova leta resnična, je med njima kar 95 let razlike, kar pomeni, da bi bil Ahmed Safii lahko “praprapradedek“. Toda zadovoljni starček pravi, da sta v zakonu pomembna "ljubezen in strast, ne pa starost in lepota".

Do sedaj ima Ahmed že 18 otrok iz svojih preteklih petih zakonov.

Poroke med starejšimi moškimi in mlajšimi ženskami, so v Somaliji povsem običajne. Vendar pa je to, kot pravijo Somalijski zgodovinarji, prvi primer poroke s tako razliko v letih, po več kot sto letih.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587