Vizita.si
Debelušni ameriški sestri sta ves čas jedle nezdrave in redilne prigrizke. (simbolična fotografija)

Novice

Shujšala zaradi sester, skupaj težkih 400 kg

E. D.
05. 07. 2010 11.04
5

Čeprav je Anne tehtala 120 kilogramov, se je v svoji koži počutila dobro. Vse dokler ni odpotovala v Mississippi. Po bivanju s sestrama, ki sta skupaj tehtali skoraj 400 kilogramov, je namreč začela hujšati.

Debelušni ameriški sestri sta ves čas jedle nezdrave in redilne prigrizke. (simbolična fotografija)
Debelušni ameriški sestri sta ves čas jedle nezdrave in redilne prigrizke. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto
Pri 120 kilogramih se 24-letna Anne Odeke ni obremenjevala s težo in se je dobro počutila v svoji koži. Potem pa se je preko ene od britanskih televizij prijavila na natečaj, kjer so prekomerno težkim ljudem ponujali zanimiva in poučna potovanja v oddaljene dežele. Tako je bila Anne izžrebana za počitnice v ameriški zvezni državi Mississippi, ki sicer velja za ameriško zvezno državo z največ prekomerno težkimi prebivalci.
Po vrnitvi iz ZDA je Anne shujšala 25 kilogramov.
Po vrnitvi iz ZDA je Anne shujšala 25 kilogramov. FOTO: iStockphoto

Tam je bivala pri dveh prijaznih sestrah, Doloris in Diane Shepherd, ki pa sta skupaj tehtali skoraj 400 kilogramov. Ena je namreč imela kar 240 kilogramov, druga sto manj. A njuno življenje je bilo tako drugačno od tistega, ki ga je živela Anne. Sploh Doloris, ki je tehtala 240 kilogramov, je imela zaradi debelosti številne težave. Zelo težko je hodila, se umivala, oblačila. Tako ji je Anne tisti čas, ko je živela pri njiju, pomagala tudi pri teh najosnovnejših opravilih – česala jo je, ji pomagala pri umivanju in oblačenju. A kljub temu nista ameriški sestri nič naredilili za to, da bi shujšali. Skorajda vsak dan sta jedli redilno in nezdravo hrano, kot so hamburgerji in cvrt krompirček, mastne svinske pečenke, čips in podobno.

To pa je Anne nehote odprlo oči. Uvidela je, da noče končati tako kot Doloris, ki zaradi debelosti ni mogla več nemoteno skrbeti zase. Odločila se je, da bo spremenila svoje življenje in da bo enkrat za vselej premagala debelost. Tako je takoj, ko se je vrnila v Veliko Britanijo, začelo skrbno paziti, kaj in kako je. Začela je telovaditi in teči. Kar štiri- do petkrat tedensko je hodila v bližnjo telovadnico in pridno vadila. In s trdo voljo ter vztrajnostjo ji je uspelo shujšati 25 kilogramov. Danes tako tehta 95 kilogramov in je na svoj uspeh nadvse ponosna.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587