Vizita.si
Deček okužen z virusom HIV jemlje zdravila.

Novice

13-letnik seksal in se okužil z aidsom

K.B.
01. 02. 2011 09.40
0

13-letni Tajec je najmlajša oseba, ki se je pri spolnem odnosu okužila z virusom HIV, poročajo zdravstveni delavci iz Tajske. Fant naj bi se okužil v času, ko je delal za 50-letno gospo, ki ga je silila v prostitucijo.

Deček okužen z virusom HIV jemlje zdravila.
Deček okužen z virusom HIV jemlje zdravila.FOTO: Reuters

Kot pravi vodja Centra za nadzor bolezni Lin Ting, so zlorabe dečkov v tem delu sveta precej pogoste: ''Zanje imajo odrasli homoseksualci, ki preko spleta iščejo načine, da bi prišli v stik z mladimi dečki, celo izraz, in sicer 'Hrana z neba'.'' Prav zato se je število mladih okuženih z virusom HIV v zadnjih letih na Tajskem povečalo, od leta 2009 za kar 13 odstotkov. Tako je danes tam kar 55 primerov otrok mlajših od 19 let, ki so okuženi z nevarnim virusom. Oblasti bodo tako z novimi ukrepi, kot so osveščanje preko spleta in dodatnimi centri za testiranje in osveščanje skušale zmanjšate število okuženih tudi med mladimi.

Sicer pa se tudi v Sloveniji epidemija aidsa v zadnjih letih povečuje. Vsako leto se z virusom HIV pri nas na novo okuži približno 50 ljudi, zato je izjemno pomembno, da se tisti, ki so v tvegani skupini, redno testirajo. Samo na ta način si lahko podaljšajo življenjsko dobo in preprečijo nadaljnje okužbe.

Kdo je v tvegani skupini, kakšno je zdravljenje okužbe z virusom HIV, kako se lahko zaščitite in kako nalezljiv je v resnici virus HIV, pa preverite tukaj.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587