Vizita.si
14-letni Georgie si že od otroštva želi postati dekle (fotografija je simbolična).

Novice

14-letnik hoče postati deklica!

E.T.
23. 11. 2009 15.28
0

Komaj 14-letni Georgie se že od otroštva v svoji koži ne počuti dobro. Raje kot v hlače se oblači v krila, obožuje ličila, uhane, zapestnice in druge modne dodatke. Zdaj se skupaj z mamo borita, da bi mu zdravniki pomagali pri spremembi spola.

14-letni Georgie si že od otroštva želi postati dekle (fotografija je simbolična).
14-letni Georgie si že od otroštva želi postati dekle (fotografija je simbolična).FOTO: iStockphoto

Mladi Georgie je odločen: ''Dovolj sem star, da vem, kaj hočem. In kar hočem, je to, da postanem punca!'' Pri odločitvi, ki bo zaznamovala preostanek njegovega življenja, ga podpira tudi mama Carol, ki pravi, da je njen sin že pri rosnih dveh letih kazal prve znake, da se ne počuti dobro v svojem telesu. Ko sta skupaj gledala otroški program, se je vedno poistovetil z ženskimi vlogami in ji govoril: ''Tudi jaz želim biti punčka.'' Raje je imel dekliške obleke in krila kot fantovska oblačila, rad se je ličil in nosil zapestnice ter uhane. Zaradi drugačnosti je imel v šoli nemalo težav. Vrstniki so ga zbadali in ga zmerjali s čudakom. Vodstvo šole ni ugodilo njegovi želji, da bi nosil dekliško uniformo. Zaradi nerazumevanja okolice si je dvakrat skušal vzeti življenje.

Mama Carol pravi, da je Georgie že pri dveh letih kazal prve znake, da se ne počuti dobro v svojem telesu (fotografija je simbolična).
Mama Carol pravi, da je Georgie že pri dveh letih kazal prve znake, da se ne počuti dobro v svojem telesu (fotografija je simbolična). FOTO: iStockphoto

Že ves čas pa mu ob strani stoji mama, ki se zdaj trudi prepričati britanske zdravstvene oblasti, da njenemu sinu odobrijo hormonsko zdravljenje, ki bi preprečilo, da bi se med puberteto njegove fantovske poteze še izraziteje razvile. To bi bil prvi korak k spremembi spola, ki bi se čez nekaj let morda zaključila tudi z operacijo. A zdravstvene oblasti v Britaniji pravijo, da je Georgie še premlad za tovrstno hormonsko zdravljenje in da bo zdravila za zaviranje hormonov lahko začel jemati šele po puberteti. Mama pa je prepričana, da bo takrat zanj že prepozno: ''Če bi začel z zdravljenjem še pred puberteto, potem ne bi dosegel takšne višine, kot je značilna samo za moške. In njegove dlani ne bi bile ''moško'' velike!'' Ker pa je za zdaj naletela le na gluha ušesa, razmišlja, da bi z Georgiejem odpotovala v ZDA, kjer je starostna meja za začetek hormonskega zdravljanja za spremembo spola nižja. A tudi pri tem načrtu je naletela na težavo – v Ameriki tovrstno zdravljenje namreč stane 18.000 evrov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587