Vizita.si
Pri 17 letih je Danielle končno zdrava. Premagala je vse težave, ki jih je imela, in veseli se življenja, ki je pred njo. (simbolična fotografija)

Novice

17-letnica preživela bolezen srca, odpoved ledvic in raka

E. T.
06. 05. 2010 08.47
2

V 17 letih se je Danielle soočila s toliko strahotnimi stvarmi, kot se marsikdo ne sreča v celem življenju. Najprej je tri mesece po rojstvu nujno potrebovala presaditev srca, trinajst let pozneje še novo ledvico, pri 14 letih pa je zbolela za rakom.

Pri treh mesecih je Danielle že potrebovala novo srce. (simbolična fotografija)
Pri treh mesecih je Danielle že potrebovala novo srce. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto

Že tri mesece po rojstvu je življenje Danielle Stone viselo na nitki. Zdravniki so namreč ugotovili, da ima deklica okvaro na srcu in da nujno potrebuje novo srce. A za to, da deklici najdejo nov organ, so imeli zdravniki na voljo zelo malo časa – le dva tedna. ''Ko so kljub vsemu tako hitro našli novo srce, smo bili tako zelo srečni,'' se spominja dekličina mati Selina. ''Danielle je bila namreč tako drobna in krhka. Bilo je grozljivo gledati, kako umira pred našimi očmi.''

Pri 13 letih so Danielle začele odpovedovati še ledvice. Takrat ji je na pomoč priskočila mama in ji podarila svojo ledvico.
Pri 13 letih so Danielle začele odpovedovati še ledvice. Takrat ji je na pomoč priskočila mama in ji podarila svojo ledvico. FOTO: iStockphoto
In čeprav je tri mesece stara Danielle presaditev srca uspešno prestala, je morala kljub temu, da je bila le še majhen dojenček, prejemati kup zdravil, s katerimi so zdravniki želeli preprečiti, da bi njeno telo zavrnilo novo srce. A še preden je deklica dopolnila 13 let, jo je čakala nova šokantna novica. Ledvice so ji začele odpovedovati, zato je nujno potrebovala presaditev. ''Ko nam je zdravnik povedal, da nujno potrebuje novo ledvico, če hoče preživeti, sem brez oklevanja ponudila svojo,'' pove Salina. ''Do takrat je že toliko prestala in nisem hotela gledati, kako vsak dan hodi na dialize ter trpi. Nobenega pomisleka nisem imela, ko sem rekla, naj ji dajo mojo ledvico. Mislim, da bi vsak starš ravnal tako.''

K sreči je Salinina ledvica ustrezala Danielle, a po transplantaciji je prišlo do zapletov, ker njeno telo ni takoj sprejelo novega organa. Zato je deklica potrebovala še eno, urgentno operacijo. A tudi s tem njenih težav ni bilo konca. Leto pozneje je člane družine Stone čakal nov udarec. Izvedeli so namreč, da je Daniella zbolela za limfomom – rakom limfnega sistema. A pogumna 14-letnica se ni vdala. Hodila je na kemoterapije in obsevanja ter bila odločena, da bo bolezen premagala. In danes, tri leta pozneje, ji je uspelo. Rak je pozdravljen in tudi ledvice ter srce ji ne delajo nobenih težav več. ''Tako srečna sem, da sem še vedno tukaj in da živim. Zdaj bi se rada nekako oddolžila za to, da sem se pozdravila, zato sem se odločila, da postanem medicinska sestra,'' pove Danielle, ki optimistično verjame, da je bolezni, ki so jo pestile v preteklosti, enkrat za vselej premagala in da ne bo niti dneva več preživela v bolnišnici.

Pri 17 letih je Danielle končno zdrava. Premagala je vse težave, ki jih je imela, in veseli se življenja, ki je pred njo. (simbolična fotografija)
Pri 17 letih je Danielle končno zdrava. Premagala je vse težave, ki jih je imela, in veseli se življenja, ki je pred njo. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587