Vizita.si
slike glave

Novice

17-letniku puščica prestrelila obraz in ga skoraj ubila!

E. D.
01. 07. 2011 23.45
4

Lewis je hotel s prijateljem vaditi streljanje s samostrelom – močnim lokom, ki je namenjen lovu oziroma streljanju v tarčo. A ko ga je le za trenutek odložil na mizo, se je ta sprožil in puščica se mu je zarila naravnost v obraz.

slike glave
slike glave FOTO: iStockphoto

Ko je 17-letni Lewis Tavernier samostrel odložil na mizo, je bil prepričan, da ga je prej zavaroval z varnostnim zatičem. Tako mu še danes ni jasno, kako se je lahko naprava sprožila kar sama od sebe. ''Samostrel sem uporabljal že velikokrat in vedno, ko sem ga kam odložil, sem nastavil varovalo. Tudi tokrat je bilo tako, zato nisem imel nobenih pomislekov in sem ga odložil na mizo,'' pripoveduje mladenič. ''A nenadoma se je samostrel sprožil, kar je zelo čudno – nikogar ni bilo namreč zraven njega in tudi moj prijatelj lahko potrdi, da se je sprožil kar sam od sebe.''

Vse se je zgodilo tako hitro. Še preden je dojel, da se je naprava, od katere je bil oddaljen le slab meter, sprožila, se je hkrati zavedel tudi, da ima nekaj zapičeno v lice. Bila je puščica, ki jo je izstrelil samostrel. ''Prijatelj je bil šokiran in verjetno sem bil tudi sam v šoku, saj v tistem trenutku nisem čutil nobene bolečine. Šele ko me je prijateljev oče odpeljal v bolnišnico, me je začelo boleti,'' se spominja Lewis.

Zdravniki so najstnika s puščico v licu takoj podrobno pregledali in odpeljali na slikanje, ki je pokazalo, da je imel neverjetno srečo. Če bi ga namreč puščica, ki se mu je zarila sedem in pol centimetrov globoko v desno ličnico, zadela le nekaj milimetrov nižje, bi poškodovala živec in Lewis ne bi mogel nikoli več premikati ustnic ter govoriti. Če bi ga zadela le pičla dva milimetra višje, pa bi bil mrtev. Tako pa je puščica le poškodovala mišico in mu zdrobila ličnico, a v primerjavi s tem, kar bi lahko bilo, jo je še dobro odnesel, pravi Lewis, ki so mu zdravniki puščico odstranili in zdaj dobro okreva. ''Sprva nisem mogel povsem odpirati ust, a zdaj je že spet vse normalno. Le tu in tam me še malo boli, čeprav na to niti nisem več toliko pozoren,'' še dodaja 17-letnik in pravi, da je za nekaj časa zagotovo opravil s samostreli.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587