Vizita.si
Debelost

Novice

170-kilogramska babica shujšala, ker se je kavč zlomil pod njeno težo

E. D.
12. 07. 2011 12.43
4

50-letna Tracee je tehtala 170 kilogramov. Bila je tako obilna, da je komaj hodila in da ji je moral mož striči nohte na nogah. Ko pa se je nekega dne kavč, na katerega je sedla, zlomila pod njeno težo, se je odločila, da je čas, da enkrat za vselej opravi z debelostjo.

Debelost
Debelost FOTO: iStockphoto

Dolgo časa je Tracee Walton jedla, kar koli in kadar koli je hotela. Ni se menila za to, da je vedno bolj okrogla, tudi dejstvo, da ji zaradi debelosti grozijo zdravstvene težave, je ni ustavilo. ''Nisem se nameravala zrediti na 170 kilogramov, a jedla sem tudi takrat, ko sem bila že sita,'' pove 50-letna Britanka. ''Lahko sem pojedla ogromno hitre hrane, tudi ocvrt krompirček od drugih, potem pa prišla domov iz restavracije in čez nekaj ur spet jedla.''

Takšno nepremišljeno in nenadzorovano najedanje je kmalu zahtevalo svojo ceno. Traceejina postava je bila vedno bolj okrogla, tehtnica je kazala vedno več, debelost pa jo je začela vedno bolj ovirati pri vsakdanjih opravilih. Vedno težje je hodila, saj se je že po nekaj korakih močno utrudila. Sploh hoja po stopnicah je bila sila naporna. Včasih se je od utrujenosti kar sesedla in preprosto ni mogla več naprej. ''Na neki točki sem mogla parkirati avto največ 100 metrov stran od tam, kamor sem bila namenjena, saj večje razdalje nisem mogla prehoditi,'' se spominja Tracee. Poleg tega zaradi debelosti ni mogla tekati za vnuki in se igrati z njimi. V restavracijah jo je bilo velikokrat strah, da zaradi obilne zadnjice ne bo prišla v ozek stol ali klop, ker se je težko sklanjala, da ji je moral nohte na nogah striči kar mož. A to ni bilo tisto, kar jo je končno spodbudilo, da vzame stvari v svoje roke. Ključni dogodek je bil uničenje kavča. Ko se je namreč usedla nanj, je preprosto klonil pod njeno težo in se zlomil. ''Za tem, ko sem zlomila kavč, sem se zavedela, da moram ukreniti nekaj drastičnega, sicer bi lahko v 10 letih umrla. Moja teža je načenjala moj odnos z možem, poleg tega sem si želela, da bi se bila zmožna igrati z vnuki.''

Za tem sramotnim dogodkom se je Trecee začela informirati o možnostih hujšanja in ugotovila, da ji zavarovalnica krije operacijo zmanjšanja želodca. Ker se ji je to zdela najboljša možnost za boj z odvečnimi kilogrami, se je odločila za poseg, s katerim prekomerno težkim bolnikom želodec zmanjšajo do 75 odstotkov. Danes, leto dni po operaciji, Tracee pravi, da je bila odločitev vsekakor pravilna in da ji je poseg korenito spremenil življenje. Izgubila je namreč kar 63 kilogramov in pravi, da se zdaj veliko bolje počuti v svoji koži ter da s hujšanjem še ni končala. V poletnih tednih, ki so pred nami, namerava izgubiti še 20 kilogramov. Prepričana je, da ji bo s trdno voljo in odločnostjo uspelo.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587