Vizita.si
Poljub je bil zadnje, kar je komaj 18-letna Jemma naredila v življenju. Nekaj minut za tem jo je izdalo srce. (simbolična fotografija)

Novice

18-letnici po poljubu odpovedalo srce!

E. D.
11. 02. 2011 14.46
0

O prvem poljubu verjetno sanjari skoraj vsako dekle. S kom bo, kdaj bo, kako bo. A za 18-letno Jemmo je bil prvi poljub zadnje, kar je naredila, kajti nekaj minut pozneje ji je odpovedalo srce.

Poljub je bil zadnje, kar je komaj 18-letna Jemma naredila v življenju. Nekaj minut za tem jo je izdalo srce. (simbolična fotografija)
Poljub je bil zadnje, kar je komaj 18-letna Jemma naredila v življenju. Nekaj minut za tem jo je izdalo srce. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto
18-letna Jemma Benjamin se je s tri leta starejšim Danielom Rossom, kolegom iz faksa, odpravila na večerjo v bližnjo restavracijo. ''Na poti tja sva ugotovila, da sem doma pozabil kreditno kartico, zato sva se vrnila v moje stanovanje. A pred vrati sva se ustavila in se začela poljubljati,'' pripoveduje 21-letni Daniel. Potem sta vstopila v stanovanje in se odpravila proti dnevni sobi, kjer je Jemma sedla na kavč. A romantičnega večerja je bilo nenadoma konec, kajti Jemma je začela nenavadno obračati oči, iz ust ji je tekla pena, začela je izgubljati zavest. ''Poklical sem njeno mamo, da bi preveril, ali ima morda epileptične napade,'' pripoveduje Daniel, ki je kmalu za tem z grozo ugotovil, da je verjetno z Jemmo nekaj hudo narobe, kajti 18-letnica, sicer zagrizena športnica, je bila povsem zdrava in ni nikoli kazala nobenih znakov epilepsije ali katere druge bolezni. Nemudoma je poklical reševalce, ki so mu kar po telefonu dajali napotke, kako najstnico oživljati, medtem ko je druga reševalna ekipa hitela proti njegovemu stanovanju.
Ko so reševalci Jemmo pripeljali v bolnišnico, je bila že mrtva. Umrla je v Danielovem stanovanju, čeprav jo je ta oživljaž že, medtem ko je čakal na reševalce. (simbolična fotografija)
Ko so reševalci Jemmo pripeljali v bolnišnico, je bila že mrtva. Umrla je v Danielovem stanovanju, čeprav jo je ta oživljaž že, medtem ko je čakal na reševalce. (simbolična fotografija) FOTO: iStockphoto

A za mlado Jemmo je bilo žal prepozno. Srce ji je odpovedalo in ne Daniel ne reševalci niso mogli narediti ničesar. Pozneje je obdukcija pokazala, da je Jemma umrla zaradi nenadne srčne smrti – najbolj zahrbtne oblike srčnega infarkta, kajti pri bolnikih se prej, pred usodnim dogodkom, običajno ne pojavljajo nobeni opozorilni znaki. Pri nenadni srčni smrti se pojavijo nenadne motnje v srčnem ritmu, srce se lahko povsem ustavi. Posledično se ustavi tudi črpanje krvi po telesu, možgani pa niso več zadosti prekrvavljeni, zato bolnik že po nekaj sekundah izgubi zavest. Takšno nenadno odpoved srca lahko spremljajo tudi hropenje in krči. Če ne ukrepamo takoj, se pojavi proces umiranja, ki v pičlih petih do desetih minutah postane nepovraten, a težava je, da zaradi krčev in hropenja marsikdo nenadno srčno smrt zamenja za epileptični napad.

Čeprav je Daniel takoj, ko je uvidel, da je Jemmo izdalo srce, začel z oživljanjem, najstnici ni mogel pomagati. Nenadna smrt je Daniela močno pretresla, vendar mladenič, ki je v zadnjih treh mesecih z Jemmo zgolj prijateljeval, trdi, da je bil to njun prvi poljub in da nista bila intimna. Še bolj užaloščeni in pretreseni pa so dekličini starši. ''V življenju je imela toliko ciljev in ambicij. Imela je veliko prijateljev. Bila je čudovita hčerka in krasna oseba. Zelo jo bomo pogrešali,'' je povedal užaloščen Jemmin oče Dale in dodal: ''Bila je zagrizena športnica in v zelo dobri telesni pripravljenosti, zato nikakor ne bi smela umreti na takšen način.'' Tudi njena mama Charlotte Garwood je še vedno šokirana zaradi hčerkine nenadne smrti. Povedala je, da je že vrsto let trenirala hokej in plavanje ter da je bila trdnega zdravja. Vendar pa je bila zadnje tedne pod hudim stresom in pritiskom zaradi izpitov, tako da bi lahko tudi to vplivalo na nenadno odpoved srca, je še povedala Charlotte.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587