Vizita.si
Umrla je, ker je imela v zadnjici zagozden ročaj straniščne metlice.

Novice

4 leta je imela WC-metlico v zadnjici

Ni.J.
20. 05. 2010 15.50
2

Za 35-letno Britanko Cindy Corton je bil padec v kopalnici usoden, saj se ji je medtem v zadnjico zagozdil ročaj straniščne metlice, ki ga zdravniki niso odkrili kar dve leti!

Umrla je, ker je imela v zadnjici zagozden ročaj straniščne metlice.
Umrla je, ker je imela v zadnjici zagozden ročaj straniščne metlice.FOTO: iStockphoto

35-letna Cindy Corton iz Sleaforda je leta 2005 doživela zares nenavadno nezgodo. S prijateljem sta popila nekoliko preveč alkohola, zatem pa je v njegovi kopalnici padla med zid in straniščno školjko. Pri tem se ji je v zadnjico nekako zagozdil 15-centimetrski ročaj straniščne metlice, ki se je med njenim padcem tudi odlomil. Čeprav se zdi nenavadno, da lahko človek zaradi tega umre, pa je to popolnoma mogoče.

Če bi zdravniki Cindy odstranili ročaj iz zadnjice že po prvem obisku v bolnišnici leta 2005, bi šlo za relativno rutinski proces. Nekaj časa bi sicer še imela rano, a zaradi tega zagotovo ne bi umrla. Ker pa je trajalo kar dve leti, da ji je uspelo prepričati zdravnike, naj jo pregledajo, je pomoč zanjo prišla prepozno.

Cindy je vinjena sedla na straniščno školjko, pri čemer je izgubila ravnotežje in padla na metlico.
Cindy je vinjena sedla na straniščno školjko, pri čemer je izgubila ravnotežje in padla na metlico. FOTO: iStockphoto

Cindy je dve leti živela v groznih bolečinah. Zdravnike je poskušala prepričati, da ima v zadnjici tanek plastični ročaj, a ji niso in niso verjeli. Po dveh letih trpljenja so zdravniki le popustili in opravili pregled. Toda bilo je že prepozno. Ročaj se je namreč že spojil z njeno medenico, zaradi česar je bila zelo otežena tudi odstranitev.

Leta 2007 je Cindy prestala dve neuspešni operaciji. Zaradi izjemnih bolečin je dve leti pozneje pristala še na tretjo operacijo, za katero so zdravniki rekli, da je zelo tvegana. Operacija je trajala več kot deset ur, vendar pa je Cindy umrla, ker je med operacijo izgubila preveč krvi.

61-letni Peter Corton, Cindyjin mož, je na sodišču pričal, da so Cindy takoj po nezgodi odpeljali v bolnišnico. “Zdravnik je ni pregledal in ji ni verjel, čeprav mu je pokazala rane okoli danke, zato jo je domov poslal samo s protibolečinskimi tabletami,“ je še povedal. Štiri dni pozneje jo je zaradi neznosnih bolečin mož odpeljal v drugo bolnišnico, kjer so sicer opravili rentgensko slikanje, a iz slike ni bilo razvidno, ali ima dejansko zagozden ročaj ali ne. Tako so jo spet poslali domov.

Dr. Killian Mbewe je bil prvi zdravnik, ki je pregledal Cindy. “Ko je prišla k njemu s težavo, bi jo moral pregledati, še posebej, ker mu je razložila, da je padla v kopalnici in kaj se ji je zgodilo, a kljub temu ni uspel identificirati tujka,“ je na sodišču povedal mrliški oglednik Stuart Fisher. “In čeprav rentgenski posnetki niso pokazali ničesar, so bile poškodbe na danki dovolj velike, da bi morali nadaljevati s pregledi.“ Poleg tega pa je Cindy močno krvavela, nesrečo pa je opisala tudi drugim bolnišničnim delavcem.

Bruce Hickling iz Ruskingtona je povedal, da je Cindy k njemu prišla vinjena. “Ko je odšla v kopalnico na stranišče, sem zaslišal močan zvok in njen jok. Takoj sem šel pogledat, kaj se je zgodilo, ona pa je bila zagozdena med straniščno školjko in zid.“ Cindy je bila tako močno zagozdena, da sploh ni mogla vstati, zato ji je pomagal. Ker je krvavela, je takoj poklical zdravniško pomoč. “Ker je bila vinjena, je nobeden od zdravnikov ni upošteval. Dobila je zdravila in poslali so jo domov. Naslednji dan pa sem doma odkril, da je straniščna metlica zlomljena in da nikjer ni ročaja.“

Peter Corton se zaradi ženine smrti sedaj bori na sodišču za odškodnino. “Dejstvo, da je bila vinjena, ne bi smelo biti razlog, da je zdravnik ni hotel pregledati, saj je bilo več kot očitno, da je bila poškodovana.“

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587