Vizita.si
"Z dvignjeno glavo sem znova zakorakala v svet in mu ponosno pokazala svojo veliko brazgotino."

Novice

20-letnica ponosno pokazala svojo brazgotino

S.P.
06. 02. 2013 08.12
1

20-letna Američanka Shelbi Crouch je pred nekaj meseci doživela hudo prometno nesrečo, v kateri je ostala brez več kot 80 odstotkov lasišča. Pretresljive brazgotine se je dolgo sramovala, danes pa jo je svetu celo ponosno pokazala.

"Z dvignjeno glavo sem znova zakorakala v svet in mu ponosno pokazala svojo veliko brazgotino."
"Z dvignjeno glavo sem znova zakorakala v svet in mu ponosno pokazala svojo veliko brazgotino." FOTO: Facebook

Ameriško javnost je šokirala pretresljiva zgodba 20-letnice iz Indiane, ki je v hudi prometni nesreči izgubila več kot 80 odstotkov lasišča. Pred šestimi meseci se je s prijatelji odpravila na dirkališče Whiteland Raceway Park, kjer je mogoče prosto voziti dirkalnike za karting. Po pričanju prijateljev naj bi Shelbi Crouch nosila čelado ter posebno zaščito za vrat, a so se med trkom z drugim vozilom njeni lasje nepričakovano zapletli v eno izmed osi vozila. Posledice so bile katastrofalne.

Na kraj nesreče je že v nekaj minutah prispel medicinski helikopter, ki je dekle nemudoma odpeljal v bližnjo bolnišnico Indiana University Health Methodist Hospital, kjer so ji diagnosticirali številne grozovite poškodbe. “Spominjam se, kako je zdravnik obupano pristopil do mene in začel naštevati: 'Njeno stanje je kritično. Utrpela je resen zlom lobanje, travmatično poškodbo možganov, nepopolno poškodbo hrbtenice ter več hujših zlomov po celem telesu, zaradi skorajda popolne izgube lasišča pa bo njen obraz nekaj časa ostal paraliziran,'“ pojasnjuje njena mati Sherri Crouch-Wilson.

Mladostnica danes prestaja težak in naporen proces zdravljenja. Prestala je že nešteto bolečih operativnih posegov, s katerimi so popravili nastalo škodo ter odpravljali posledice paralize obraza, v prihodnje pa jo čaka še več lepotnih operacij, s katerimi bodo poskusili popraviti in obnoviti predel poškodovanega lasišča. “V sramu pred svojo podobo sem se dolge mesece skrivala pod različnimi pokrivali, zdaj pa končno spoznala, da je čas, da grem naprej. Z dvignjeno glavo sem znova zakorakala v svet in mu ponosno pokazala veliko brazgotino. Ljudje strmijo, se smejijo, a me to preprosto ne moti več. Sprijaznila sem se z nastalo situacijo ter se odločila, da bom iz tega potegnila le najboljše. Kar nas ne ubije, nas naredi močnejše, pravijo,“ pa samozavestno dodaja pozitivna Shelbi.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587