Vizita.si
image (28)

Novice

Tragična smrt 22-letnice

K.B.
16. 03. 2016 08.04
9

Nadarjena umetnica ličenja Demi Wright se je lani novembra začela spopadati s hudimi bolečinami v hrbtu. Zdravniki so najprej mislili, da je 22-letnica noseča, a kmalu se je izkazalo, da trpi za neozdravljivim rakom. Mesec dni po tem, ko so jo sprejeli v bolnišnico, je umrla.

Ko je lani novembra 22-letna Britanka Demi Wright začutila močne bolečine v hrbtu, si ni mislila, da trpi za smrtno nevarno boleznijo. Čeprav so ji že v najstniških letih odkrili benigni tumor na jetrih, so ga več let spremljali in nato dejali, da ni nevaren. A tokrat je bila bolečina v hrbtu tako močna, da je Demi znova obiskala zdravnika.

Najprej so jo napotili v porodnišnico, saj so mislili, da je noseča. Zdravniki so opravili več testov in odkrili, da se v njenem telesu izločajo podobni hormoni kot v nosečnosti. Prav zato so logično sklepali, da je 22-letnica noseča.  ''Bilo je nenavadno, saj je jemala kontracepcijske tabletke in ni imela nobenega drugega znaka nosečnosti,'' je za britanski Mail Online povedal njen oče Chris Wright. A ultrazvok je potrdil dvom družine in pokazal, da Demi ni noseča. ''Z njo sem šel na ultrazvok , s katerim so pogledali, kaj se dogaja. Takrat je bilo že jasno, da ni noseča. Spomnim se, da sem pomislil, da oče ne bi smel biti ob svojem otroku na takem pregledu. Pomislil sem, da bi moral biti ob pregledu, ki pokaže otroka, ne pa ob pregledu, s katerim odkrivajo bolezen.''

Tudi nadaljnji testi so pokazali, da ni nikakršnega znaka nosečnosti, zato so pomislili, da gre za zunajmaternično nosečnost. Odločili so se za laparoskopski poseg in med njim odkrili 12-centimetrsko rakavo tkivo. Premestili so jo v bolnišnico Addenbrooke, v kateri so ji opravili še nekaj krvnih testov in CT ter končno postavili pravo diagnozo. Neozdravljivi adenokarcinom. Oblika raka, ki povzroči, da se v telesu izločajo podobni hormoni kot med nosečnostjo. Gre za vrsto raka, ki lahko prizadene črevo, prsi, požiralnik, pljuča, trebušno slinavko ali prostato. ''Najprej smo še imeli nekaj upanja, da ji bo pomagala kemoterapija, a po drugi biopsiji so nam rekli, da je rak zagotovo neozdravljiv. Razširil se je že na njena jetra, trebušno slinavko in druge dele telesa, ki niso več normalno delovali. Mislili smo, da imamo še nekaj mesecev, a njeno stanje se je hitro slabšalo,'' pove obupani oče. 

Demi je v bolnišnico prišla na začetku novembra in se ni nikoli več vrnila domov. ''Bilo je grozljivo. Ko so nam še zadnjič zatrdili, da ji ne morejo več pomagati, se je dvignila iz postelje in potrepljala po njej. Rekla mi je: 'Oče, pridi sem in se usedi.' Močno me je objela in dejala: 'Vse bo v redu.' Naslednji dan je umrla.'' Zadnjih nekaj dni so ji dajali močna protibolečinska zdravila, tako da ni umrla v hudih bolečinah. Pri svojih zadnjih dihih pa je bila obkrožena s svojo ljubečo družino. Za seboj je pustila 26-letno sestro Holly, 28-letnega brata Wesleyja, svojega dolgoletnega fanta Mitcha in starše - mamo Roz ter očeta Chrisa.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587