Vizita.si
image (28)

Novice

V zdravniški kombi ga je tlačilo kar 10 ljudi

N.J
27. 04. 2011 07.30
0

300 kilogramov težak moški, ki je bil hospitaliziran zaradi domnevnega zloma medenice, je v petih mesecih shujšal že 60 kilogramov, a je še vedno pretežak za gastrični obvod.

300 kilogramov težkega Balajija so hospitalizirali že oktobra 2010, ker mu je spodrsnilo in je hudo padel. Njegova 60-letna mama je takrat takoj poklicala v bolnišnico Penang, od koder je prišla ekipa desetih moških, ki ga je le s težavo spravila do bolnišnice.

Ko je 43-letnik le prispel do bolnišnice, mu zdravniki zaradi prevelike telesne teže niso mogli opraviti magnetne resonance ali pa rentgenskega slikanja, zato je moral najprej shujšati, da so sploh lahko ugotovili, kaj mu je. Shujšal je na 240 kilogramov, takrat pa so ugotovili, da ima zlomljeno medenico, poškodovan kolk in rahlo natrgan anus.

Balajija so nato operirali, a zdaj čaka na operacijo, s pomočjo katere mu bo uspelo hitreje shujšati. “Vendar pa mora do operacije izgubiti še kar nekaj kilogramov, saj je pretežek zanjo. Naša prioriteta je poskrbeti za njegovo zdravje in mu pomagati doseči idealno telesno težo,“ je povedal eden od zdravnikov. “Z izgubljanjem teže pa ne smemo preveč hiteti le zato, da bi ga lahko čim prej poslali domov. Njegova varnost je na prvem mestu.

Balaji ima v bolnišnici na urniku vsak dan 90 minut vadbe in fizioterapije, poleg tega pa se mora držati stroge diete. “Jem lahko le zelenjavo in juho, meso pa je zame prepovedano,“ pravi. “Ko mi bo uspelo še dodatno shujšati in bom primeren za gastrični obvod, upam, da bom prišel na normalno telesno težo. Moja največja želja je, da bi lahko spet normalno hodil,“ še dodaja.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587