Vizita.si
Velik trebuh

Novice

254-kilogramski očka shujšal neverjetnih 170 kilogramov!

E. D.
14. 09. 2011 08.06
1

Da je izgubil 170 kilogramov, je Gary potreboval tri leta in ogromno vztrajnosti. Vendar je bilo vredno, pravi. Zdaj se lahko končno druži z družino in prijatelji ter se ukvarja s hobiji. Prej je zaradi debelosti skoraj ves čas miroval, imel pa je tudi nemalo zdravstvenih težav.

Velik trebuh
Velik trebuh FOTO: iStockphoto
Še pred tremi leti je Gary Brennan tehtal 254 kilogramov in zaradi drastične debelosti je imel nemalo zdravstvenih težav. Spopadal se je s sladkorno boleznijo, nevarno povišanim krvnim pritiskom, pešalo mu je srce, bolela so ga kolena in vedno težje je hodil. Na koncu je bilo že tako hudo, da je celo razdaljo od spalnice do stranišča komaj prehodil. Ko se je končno zavedel, kako debel je in kako debelost načenja tako njegovo zdravje kot družabno življenje, se je nekaj v njem premaknilo in odločil se je, da je čas za spremembo.

Nezdravo prehranjevanje so zamenjala zdrava in manj kalorična živila, porcije so bile veliko manjše kot prej. Sprva je bilo sicer težko, je povedal 30-letni Gary, a sčasoma se je njegovo telo privadilo na spremenjen način prehranjevanja, spremembe pa so postopoma obrodile sadove. Gary je namreč izgubil nekaj kilogramov in takrat se je odločil, da se postopoma loti tudi kolesarjenja, ki mu je bilo sicer zelo pri srcu. Prvič, ko je sedel na kolo, je prekolesaril komaj en kilometer, potem pa omagal. ''Sopel sem, roke in noge pa so me zaradi še vedno precejšnje teže nadvse bolele. Bil se tako prepoten kot nekdo, ki preteče 50 kilometrov! A bistveno je bilo, da mi je uspelo,'' se prvih telesnih naporov spominja Gary.

A kljub temu da sprva ni zmogel velikih razdalj in da se je precej hitro utrudil, ni obupal in iz tedna v teden je postajal ne le bolj vzdržljiv, temveč tudi lažji. Sčasoma se je začel udeleževati celo kolesarskih maratonov in tudi dve manjši kolesarski nesreči, ki sta ga za nekaj časa prikovali na posteljo oziroma dom, ga nista odvrnili od tega, da bi še naprej zdravo jedel in ostajal aktiven. Ko so se mu poškodbe zacelile, se je spet povzpel na kolo in se podal na kolesarske ture.

Danes tako Gary na teden prekolesari kar več kot 300 kilometrov, poleg tega mu tehtnica kaže kar 170 kilogramov manj kot nekoč. Zaradi tega, ker je zdaj veliko bolj vitek in vitalen kot prej, živi veliko bolj polno življenje. Lahko se druži s prijatelji, lahko je aktiven z otrokoma, ki ju prav tako spodbuja h kolesarjenju in aktivnem načinu življenja na sploh. Sicer pa si je Gary zadal še en cilj. Na naslednjih olimpijskih igrah, ki bodo potekale v Londonu, si želi del poti nositi olimpijsko baklo. ''Če bi bil izbran za nosilca ognja, bi bil to lep zaključek te moje poti. Ko sem se leta 2008 lotil hujšanja, nisem mogel niti prav hoditi. Še ko sem šel samo do stranišča, sem bil ves izčrpan in zadihan,'' se spominja Gary. ''Če bi mi takrat nekdo rekel, da bom morda nosil olimpijsko baklo, bi mislil, da se mu je zmešalo. A če bi mi zdaj to resnično uspelo, bi bilo res odlično. Če bi olimpijski ogenj držal med kolesarjenjem, pa bi bilo sploh super!''

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587