Vizita.si
image (28)

Novice

26-letnici je na obrazu zdrobil kozarec

Ni.J.
31. 07. 2011 08.45
30

26-letni moški je 26-letnici v diskoteki na obrazu zdrobil vinski kozarec, ker naj bi se ta zaletela vanj. Na sodišču se je skliceval na samoobrambo, a so ga kljub temu obsodili na sedem let in pol zapora.

26-letni Rhei Olawumi so zdravniki iz obraza potegnili kar 18 delčkov steklenega kozarca, ki ji ga je na obrazu zdrobil 26-letni Aaron Fearon. Brazgotine na njenem obrazu ne bodo izginile, k sreči pa ni utrpela hujših posledic.

Nesreča se je pripetila novembra 2009 v diskoteki v Boltonu, kjer je Rhea sicer delala kot natakarica. Po besedah Aarona naj bi se Rhea na plesišču zaletela vanj in ga polila, on pa naj bi reagiral v samoobrambi in ji na obrazu zdrobil vinski kozarec.

Sodnik Eliot Knopf je Fearona, ki se je skliceval na samoobrambo, obsodil na sedem let in pol zapora. “Nobenega opravičila ni za Fearonovo dejanje. Porota je zavrnila vse njegove poskuse izogibanja odgovornosti za storjena dejanja. Na žalitev se je odzval izjemno nasilno in jezno. Rhea bo psihične in fizične posledice tega dejanja nosila vse svoje življenje.“

Rhea se je tistega večera zabavala v diskoteki, v kateri je sicer delala. Po nesreči se je zaletela v Aarona, ker je ta začel preklinjati in jo na ves glas zmerjati, je vanj zlila pijačo, ki jo je imela v kozarcu. V tistem trenutku jo je Aaron zgrabil za roko, močno stisnil in ji z drugo roko zaril kozarec v obraz, da se je ta zdrobil. Neka priča je na sodišču povedala, da je to počel s tako silo, da je bilo videti kakor bi zmečkal muho.

Zdravniki v bolnišnici Royal Blackburn Hospital so Rheine poškodbe komentirali kot grozljive. Rhea se sicer napada sploh ne spominja dobro, kljub temu pa jo na to, da se je nekaj le zgodilo, opominjajo brazgotine. “Od napada je minilo že veliko časa in dolgo sem čakala, da bo pravici zadoščeno,“ je povedala na sodišču. “Napad je močno vplival na moje življenje. Ostale so mi brazgotine, ki me neprestano spominjajo na to, kaj se je zgodilo.“ Zaradi tega naj bi bila prizadeta tudi njena samozavest.

Kako ukrepati ob poškodbi glave, pa preverite tukaj.

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587