Vizita.si
Operacija

Novice

28-letniku kovinska palica prebila obraz!

E. D.
16. 05. 2011 13.04
0

Med vožnjo na zahvalni dan je Andrew za volanom avtomobila zaspal. Z avtom je treščil v mrežasto ograjo in ena od kovinskih palic, ki držijo mrežo, mu je prebila glavo. Le po čudežu in zahvaljujoč hitri ter spretni reakciji kirurgov je možakar danes še vedno živ in nima nikakršnih posledic.

Operacija
Operacija FOTO: iStockphoto

Vse se je odvijalo zelo hitro in čeprav je bil 28-letni Andrew Linn ves čas pri zavesti ter trpel neznosne bolečine, se grozljive nesreče ne spominja. ''Pravzaprav se tiste noči ne spominjam prav dobro. Tako k sreči tudi ne pomnim bolečin, ki sem jih trpel. Verjamem pa, da je bilo hudo,'' pove. Zaradi vrste poškodbe reševalci namreč Andrewa niso smeli uspavati ali mu dati zdravil proti bolečinam. ''Reševalci so ga nekako potegnili iz avta in ga položili na vozila. Ko so prišli izza ovinka, je moja žena videla, da mu iz glave moli ogromna kovinska palica,'' je povedal očividec.

Ob prihodu v bolnišnico tudi kirurgi niso mogli verjeti svojim očem. ''Neverjetno je videti, da je nekdo s kovinsko palico v obrazu še vedno živ, da niti ne govorim o tem, da je bil pri zavesti in je poskušal komunicirati z nami,'' je povedal kirurg, ki je sodeloval pri reševanju in operiranju Andrewa, dr. Jay Coates. Rentgenske slike so pokazale, da je imel možakar res neverjetno srečo, kajti drog je za las zgrešil njegovo hrbtenico in ni povzročil nobene možganske škode.

Pa vendar je bil poseg tvegan. Kovinsko palico so morali kirurgi počasi in sila previdno odstranjevati, da mu ne bi česa poškodovali in da ne bi začel krvaveti. Zahvaljujoč spretnim kirurgom je operacija uspela in si je Andrew lepo opomogel. Vse, kar ga spominja na grozljiv dogodek, sta deformirana ustnica in nebo v ustih ter to, da na desni strani nima zob. ''To je res neverjetna izkušnja. Ne morem verjetni, da sem še vedno živ, čeprav bi mogel umreti,'' je povedal Andrew. ''Tako srečen sem, da sem dobil še eno priložnost in da lahko uživam v družbi družine ter prijateljev. Sem srečnež, ki so ga reševali res odlični zdravniki. Jaz pravzaprav nisem naredil ničesar posebnega, zdravniki so tisto, ki so naredili čudež.''

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587