Vizita.si
image (28)

Novice

300 kg težak moški shujšal za 210 kg

Ni.J.
21. 12. 2010 08.12
12

Osebje v bangkoški bolnišnici je zadnje štiri mesece na svojih ramenih nosilo ogromno breme – 300 kilogramov težkemu moškemu so morali pomagati shujšati za najmanj osupljivih 210 kilogramov.

V bangkoški bolnišnici Chulalongkorn se je zadnje štiri mesece kar 200 članov osebja ukvarjalo z najtežjim primerom v omenjeni bolnišnici – s 300 kilogramov težkim gospodom Atthaponom, znanim pod imenom 'Pik Namwan', ki so mu morali pomagati shujšati za najmanj 210 kilogramov. Z veliko truda jim je uspelo, saj je Pik ob odhodu iz bolnišnice tehtal še manj, kakor so načrtovali. Shujšal je namreč kar 212,5 kilograma, namerava pa jih izgubiti še 17,5.

Pik, doma iz mesta Nakhon Si Thammarat na jugu Tajske, danes tako tehta le še 87,5 kilograma. V bolnišnico so ga sprejeli 27. avgusta 2010 zaradi čezmerne telesne teže. Trpel je tudi zaradi z debelostjo povezanih zdravstvenih težav – neenakomernega srčnega utripa, težav z dihanjem, pomanjkanjem moških hormonov, pljučne embolije in nesposobnosti gibanja.

V začetku je pri shujševalnem projektu sodelovalo 10 ljudi, prav toliko pa jih je tudi moralo pomagati Pika spraviti iz domače postelje v bolnišnico. Sčasoma pa se je število osebja povečalo za dvajsetkrat, saj je moral biti pod nenehnim nadzorom strokovnjakov z različnih področij. Najprej so mu poskušali pomagati na najrazličnejše načine, naposled pa so ugotovili, da mu bodo lahko pomagali le z operacijo.

Kirurg dr. Suthep Udomsawaengsap, ki je operiral Pika, je povedal, da je moral napraviti laparoskopski obvod želodca, saj je bil to edini način, kako zmanjšati velikost njegovega želodca. V nasprotnem primeru bi izgubljeno telesno težo pridobil nazaj, tako kot 90 odstotkov drugih pacientov s tovrstnimi težavami.

Atthapon je s svojo novo podobo zadovoljen in pravi, da želi izgubiti še toliko kilogramov, da jih bo na koncu tehtal le še 70. Pravi, da bo pazil, da bo pojedel manj ogljikovih hidratov in sladkorja, namesto tega pa bo užival raje beljakovine. V prihodnosti si želi v domačem mestu odpreti cvetličarno.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587