Vizita.si
Odziv javnosti je Roberta pozitivno presentil. Oglasili so se mu številni strokovnjaki in očitno bo prihodnost zanj še svetla.

Novice

23-letnik prosi za pomoč!

Ni.J.
05. 03. 2012 15.22
54

23-letnik iz Livermora v Kaliforniji je za svoj rojstni dan objavil videoposnetek, na katerem prosi za pomoč. Tehta namreč kar 317 kilogramov, nadvse pa si želi zaživeti normalno življenje.

Robert Gibbs je 2. marca dopolnil 23 let. Za rojstni dan je na YouTubu objavil posnetek, ki je v pičlih 24 urah postal prava senzacija. V njem nastopa sam in prosi za pomoč kogar koli, ki bi mu bil pripravljen pomagati pri hujšanju. Z debelostjo se namreč neuspešno bori že od svojega četrtega leta, zdaj pa se je tako močno zredil, da je postal ujetnik svojega 317 kilogramov težkega telesa.

Postal sem ujetnik svojega telesa. Želim si, da bi mi kdo pomagal,“ je povedal v posnetku. “Nutricionisti, osebni trener, dr. Phil, kdor koli … Naj moj posnetek postane eden najbolj gledanih. Prej ali kasneje si bo video že ogledal nekdo, ki mi bo priskočil na pomoč." Kot je videti, pa se bo Gibbsu le uresničila globoka želja. Zatem, ko si je v 24 urah njegov posnetek ogledalo več kot 200 tisoč ljudi, je prejel namreč več klicev medijskih hiš, strokovnjakov za hujšanje in oseb, ki imajo podobne težave kot on in mu nudijo moralno podporo.

Odziv javnosti je Roberta pozitivno presentil. Oglasili so se mu številni strokovnjaki in očitno bo prihodnost zanj še svetla.
Odziv javnosti je Roberta pozitivno presentil. Oglasili so se mu številni strokovnjaki in očitno bo prihodnost zanj še svetla. FOTO: YouTube

V videoposnetku Gibbs pojasnjuje, da že več let trpi zaradi sladkorne bolezni in da mu debelost povzroča ogromno težav. Njegovo telo je polno ran in preležanin. Stoji lahko le po nekaj minut naenkrat, kaj šele, da bi se lahko gibal, zato večino dni preživi na svojem kavču in gleda televizijo. Zaradi zasvojenosti in finančne stiske si lahko privošči le hitro prehrano, dvakrat pa je tudi že bil hospitaliziran. Prav tako trpi za depresijo.

23-letnik, ki živi z mamo, sestro, nečakom in nečakinjo, pa se boji prihodnosti. Skrbi ga, da ne bo nikoli videl odrasti svojih nečakov. “To je moja zadnja možnost, moje zadnje upanje,“ pravi. “Resnično se bojim, da ne bom videl odraščati svojega nečaka in nečakinje.“

Ko sem si ogledala video, se me je resnično dotaknil del, v katerem je povedal, da bi rad shujšal zaradi mojih otrok,“ pravi Nichole Gibbs, Robertova sestra. “Vem pa tudi, da si želi nekoč imeti tudi lastne otroke.“

V intervjuju za CBS News je Gibbs povedal, da je navdušen nad odzivom javnosti in medijev na njegov posnetek. “Potrebujem to medijsko izpostavljenost,“ pravi. “Sedaj pa se moram pripraviti na tornado, ki bo previharil moje življenje. Mislim, da je to najlepši rojstni dan v mojem življenju.

KOMENTARJI (54)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587