Vizita.si
image (28)

Novice

32-letna ženska umrla za rakom debelega črevesa, potem ko so ji zdravniki rekli, da je premlada za raka

K.B.
13. 12. 2017 08.05
11

Mati 32-letne Nicole Yarran iz Avstralije je spregovorila o tragični zgodbi, ko zdravniki njeni hčerki niso želel pomagati, češ da je premlada za raka. Na žalost so se zmotili in mlada mati treh deklic je umrla za rakom debelega črevesa, ki bi ga lahko ozdravili, če bi ga odkrili dovolj zgodaj.

32-letna Nicole Yarran je umrla veliko prezgodaj. Bila je mamica treh deklic, njena poslednja želja pa je bila, da bi se tudi med mladimi povečala osveščenost o možnosti raka na jetrih in debelem črevesu. Njena mati Kathy Narrier si sedaj prizadeva nadaljevati njeno delo in trud in pravi, da bi vsi morali poznati simptome, s katerimi se je spopadala Nicole. Mlada mamica se je že dolgo časa počutila slabo, izgubila je veliko telesne teže in bila ves čas napihnjena. Spopadala se je z zaprtjem in imela kri v blatu. A ko je obiskala zdravnika, je ta dejal, da je premlada za raka debelega črevesa. Diagnosticiral ji je sindrom razdražljivega črevesa.

Vedela je, da diagnoza ni prava, zato je poiskala drugo mnenje. Drugi zdravnik se je odločil, da se zagotovo spopada s celiakijo, čeprav je ni poslal na nikakršno preiskavo. Takrat je bila noseča s tretjim otrokom in šele, ko so ji opravili ultrazvok, je ginekolog odkril velik tumor v njenih jetrih. Na božični večer leta 2015 je prejela še eno diagnozo raka debelega črevesa, ki se je že razširil. Samo tri dni kasneje je pričela zdravljenje. ''Če bi zdravniki prisluhnili njenim simptomom in ji opravili nekaj preiskav, bi raka lahko odkrili že leta 2014. Nosečnost je še pospešila njenega raka in dobesedno hranila tumorje,'' je njena mati povedala za Unilad. ''Srce se mi para, ko pomislim, da Nicole ne bo nikoli videla svojih otrok odrasti,'' je dodala.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602