Vizita.si
image (28)

Novice

4-letni deček brez rok in nog v šoli

Ni.J.
30. 09. 2010 15.04
2

4-letni Harley je zaradi okužbe z bakterijskim meningitisom izgubil vse okončine – obe nogi in obe roki. Kljub temu, da se je še pred kratkim boril za življenje, pa je sedaj za njim njegov prvi šolski dan.

Prvi šolski dan je za starše vedno vznemirljiv, a le redko kateri starši doživljajo isto kakor Adam in Samantha, oče in mama malega Harleyja Lanea, ki se je po okužbi z bakterijskim meninigitisom boril za življenje in v boju izgubil obe roki in obe nogi. “Harley je najbolj priljubljen deček na celi šoli,“ pravi 22-letna Samantha. “Vsi otroci mislijo, da so njegovi najboljši prijatelji. V začetku so se ga rahlo izogibali, ko so videli, da je takšen kot oni, pa so ga takoj sprejeli in vzljubili.

Harley se trudi živeti kar se da normalno. “Vsak dan pride iz šole nasmejan in navdušen, obožuje pa prav vse, saj je zanj vse novo,“ še razlaga Samantha.

Harley je za bakterijskim meningitisom, kakor smo že poročali, zbolel preteklega maja. Zaradi sepse so mu morali amputirati vse štiri okončine, poleg tega pa se mu je v bolnišnici kar trikrat ustavilo srce. Po dolgem času, ki ga je moral preživeti v bolnišnici, je okreval, sedaj pa se še privaja na nove proteze. “Ni se še popolnoma privadil nanje, a mu gre veliko bolje,“ pravi Adam. “Je pa s protezami veliko bolj samozavesten.“

V šoli mu pri premikanju z vozičkom in novimi udi pomagajo prav vsi - od sošolcev do učiteljev, poleg tega pa so v šoli naredili tudi posebno učilnico zanj. Gre za nekakšno higiensko sobo, ki je vedno sterilna, v njej pa ima Harley individualni pouk z učiteljem. “Harley se je odlično ujel v okolje, prav tako pa je tudi okolica zelo sprejela njega. Ima ogromno prijateljev in je zainteresiran prav za vsako novost,“ je še povedala Harleyjeva razredničarka Jean Burston.

Več o bakterijskem meningitisu, simptomih, dejavnikih tveganja in zdravljenju si preberite v članku Prepoznajte simptome meningitisa.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587