Vizita.si
image (28)

Novice

'40 gramov čokolade na dan odžene stres stran!'

A.M.I.
24. 11. 2009 13.24
0

Temna čokolada zmanjšuje stres. Jesti jo morate vsak dan malo. Ne bo težko, kaj?

Znanstvena raziskava je pokazala, da se je pri ljudeh, ki so 14 dni vsak dan uživali 40 gramov temne čokolade, znižala stopnja stresnih hormonov.

Zdravniki so tistim, ki so sodelovali v raziskavi, odvzeli vzorce urina in krvi ter v njih iskali raven stresnih hormonov, kortizola in kateholominov. Vodja znanstvenikov Sunil Kochhar je svoje ugotovitve podrobno opisal v oktobrski številki Journal of Research Proteome:

Vsakodnevno uživanje temne čokolade se je izkazalo za izjemno učinkovito pri zmanjševanju stresnih hormonov in tako pri normalizaciji vseh življenjskih funkcij.” Raziskava je pokazala, da so nekateri elementi v čokoladi – antioksidanti, imenovani polifeni, tisti, ki pomagajo pri zdravju. Prejšnje študije so pokazale tudi, da čokolada lahko pomaga v boju proti boleznim srca in zmanjša možnost razvoja raka.

Saj ni treba posebej opozoriti, da je zmernost ključnega pomena ... Kajti poleg dobrih lastnosti vsebuje čokolada tudi veliko maščobe in sladkorja, ki na dolgi rok organizmu ne naredita  nič dobrega. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587