Vizita.si
Pilates za nosečnice je idealna oblika telovadbe tudi za novopečene mamice, ki želijo utrditi svoje telo.

Novice

40-letna mamica razkrila svojo božansko postavo

S.P.
24. 08. 2012 09.19
6

Voditeljica resnišnostnega šova Zaplešite z zvezdami je na ulicah Malibuja znova ponosno razkazovala svojo brezhibno postavo. Le kam so izginili vsi nosečniški kilogrami?

Pilates za nosečnice je idealna oblika telovadbe tudi za novopečene mamice, ki želijo utrditi svoje telo.
Pilates za nosečnice je idealna oblika telovadbe tudi za novopečene mamice, ki želijo utrditi svoje telo. FOTO: iStockphoto
Brooke Burke se lahko resnično pohvali z dih jemajočo postavo, zato ji ne moremo zameriti, da se v zapeljivih oblačilih še kako rada sprehaja pred očmi javnosti. ''V življenju sem šla že skozi veliko različnih faz. Lahko vam zatrdim, da se v obdobju nosečnosti in hitro po njej nobena ženska ne počuti ravno privlačne. Kar naprej se nažiramo z nezdravo hrano in oblečemo kar koli nam pride pod roko. Zato je še kako pomembno, da smo zadovoljne s svojim telesom,'' je povedala 40-letnica, ki je za izgubo odvečnih kilogramov še kako trdo delala.

Danes je namreč velika zagovornica zdrave prehrane in redne telovadbe. V telovadnici se pridno poti vsaj 3-krat na teden po 45 minut, med drugim pa je izdala tudi cel spekter DVD-jev, na katerih ženske uči pravilne in redne vadbe. Po štirih porodih ji je tako uspelo izgubiti prav vse odvečne kilograme, z rednim utrjevanjem telesa pa se je znebila tudi odvečne kože. Pripravili smo vam nekaj nasvetov, kako lahko po porodu na zdrav način svoje telo preoblikujete tudi vi.

Ni vse maščoba

Ženske se v obdobju nosečnosti močno obremenjujejo z nabiranjem odvečnih kilogramov, zato je dobro vedeti, da večina teh sploh ni posledica rejenja telesa. 13 kilogramov lahko namreč pridobimo zgolj zaradi teže, ki jo doprinese otrok skupaj s povečano količino krvi, težo maternice in plodovnice, zato nikar ne skrbite. Prvih 6 kilogramov bo izginilo že po samem porodu. Če pa s svojim telesom nikakor ne boste zadovoljne, pa le pazite, da se boste izgube kilogramov lotile predvsem potrpežljivo in počasi.

Kar pogumno

Telovadbe in hujšanja se lahko lotite brez kakršnih koli skrbi, saj ne povzročata nobenih negativnih posledic, v kolikor se ne boste zatekli k drastičnim dietam in boste težo izgubljali postopoma. Močno priporočamo, da na teden ne izgubljate več kot 0,5 kilograma teže. Naj pa vas tudi pomirimo, da zmerna vadba nikakor ne bo vplivala na količino mleka ob dojenju.

Izberite primerno vadbo

Izredno pomembno je, da se boste odločile za izbor vadbe, ki bo optimalna tako za vaše fizično kot psihično stanje telesa. Vadba nikakor ne sme predstavljati prevelike obremenitve vašemu telesu, zato se izogibajte dvigovanju uteži in drugih težjih predmetov. Prilagojena naj bo predvsem ponovni utrditvi trebušnih mišic, ki med nosečnostjo močno ohlapijo.

To lahko dosežete že s prilagojenim programom pilatesa, ki je odličen začetek za vse novopečene mamice, navodila pa lahko dobite tudi v porodnišnici. Ko se boste znova potile, nikar ne pozabite spiti zadostne količine vode, če pa se vam kljub vsemu še ne ljubi telovaditi, pa lahko k oblikovanju telesa veliko doprinesejo tudi hoja ali vaje v vodi.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587