Vizita.si
image (28)

Novice

Odvisnost, kot je še niste videli

S.P.
01. 03. 2013 15.24
14

Javnost je znova pretresla ekstremna odločitev odvisnice od sončenja Patricie Krentcil, ki se bo zaradi prepovedi obiska solarijev v Združenih državah Amerike zdaj z družino preselila na Otok, kjer bo lahko nadaljevala svojo smrtno nevarno razvado. S tovrstnim početjem namreč kljub številnim opozorilom zdravnikov še ne namerava prenehati.

44-letna odvisnica od sončenja Patricia Krentcil iz Združenih držav Amerike je danes tudi uradno postala prva ženska na svetu, ki je bila diagnosticirana s tako imenovano neozdravljivo 'sončareksijo'. Gre za resno obsesijo s solarijem in pridobivanjem umetnega ter močno porjavelega tena polti, brez katerega, kot trdi sama, naj ne bi več mogla živeti.

In če se je še v začetku leta, ko se je morala zagovarjati na sodišču, saj naj bi v solarij dovolila tudi svoji šele 5-letni hčerki, odločila, da bo s tem prenehala, pa je bolezen zdaj prerasla v nove razsežnosti. “Zadnje leto sem se sicer poskušala izogibati sončenju, zaradi česar sem pokupila na tisoče samoporjavitvenih losjonov, a rezultati preprosto niso bili zadovoljivi. Vrnila sem se v sončne studie, kamor pa so mi zaradi kazenske obravnave kmalu prepovedali vstop. Pristala sem na mednarodni črni listi, kar se mi je zdelo preprosto nedopustno, saj je to moje telo in z njim lahko počnem, kar hočem. Zato sem bila prisiljena ukrepati. Z otroki se zdaj selim v Veliko Britanijo, kjer bom lahko nadaljevala svojo razvado, saj ne vidim več druge možnosti,“ je odločna Krentcilova, ki jo je sončenje navdušilo že v najstniških letih.

“Všeč mi je, ko sem videti, kakor da bi ravnokar prišla s počitnic, saj je ni čez lepo opečeno barvo kože. V roku le nekaj minut lahko dosežem isti učinek, kot bi ga dosegla, če bi se več ur pražila na soncu, kar se mi zdi nadvse fascinantno. Zdravniki me sicer venomer opozarjajo, da me bo ta navada ubila, a se to na srečo še ni zgodilo, in tudi dvomim, da se kdaj bo. Obstajajo namreč še veliko nevarnejše reči v življenju, kot sta na primer pitje alkohola ali pa uživanje drog, s čimer bi si zagotovo škodila veliko bolj kakor zdaj,“ prepričljivo nadaljuje.

Njenim besedam pa močno oporekajo številni strokovnjaki na področju zdravja kože, med katerimi je tudi svetovno priznana dermatologinja dr. Carol Cooper. “Ne glede na to, kar slišite, si za vselej zapomnite, da je uporaba solarija izredno nevarna zadeva. Obstajajo namreč kar trije smrtonosni tipi raka, ki so povezani z izpostavljenostjo UV-žarkom. Opozoriti je vredno, da vse več mladostnic zboleva za malignim melanomom, najnevarnejšo obliko kožnega raka, ki se razvija počasi skozi leta, zato prisotnost tega pogosto opazijo, ko je žal že prepozno. Nikar ne tvegajte svojega življenja za nekaj, za kar ga še zdaleč ni vredno.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587