Vizita.si
image (28)

Novice

5-letnik umrl in rešil štiri življenja

Ni.J.
01. 12. 2011 08.04
39

Starši 5-letnega dečka, ki je nepričakovano umrl, so se odločili, da bodo štirim neznancem podarili življenje. Darovali so namreč dečkove organe, med drugim tudi dveletni deklici, ki je ležala na smrtni postelji.

Petletni Luca Giovannini je umrl v pičlih 24 urah od trenutka, ko se je začel slabo počutiti. Njegova mati in oče, Vickie in Renzo, sta v tistem trenutku zbrala toliko moči, da sta se odločila darovati nekaj dečkovih organov. Luca je tako rešil življenje dveletni deklici, dveletnemu dečku, 35-letni materi dveh otrok in 34-letnemu moškemu.

Ko so se zdravniki trudili Luci rešiti življenje, sem zdravnika vprašal, kakšne so njegove možnosti za preživetje,“ pravi Renzo Giovannini iz Great Manchestra. “Rekel mi je le, naj se pripravimo na najhujše. Tega si res ne želijo doživeti nobeni starši, a vendarle ni bilo druge možnosti. Takrat pa sva se z ženo začela pogovarjati o darovanju organov.“ Svojo zamisel sta omenila upravniku bolnišnice, saj sta hotela iz sinove smrti potegniti vsaj nekaj pozitivnega.

Organe smo poslali s pripisom 'z ljubeznijo', še posebej deklici, za katero so nam povedali, da je imela napovedanih le še nekaj dni življenja. Kolikor vem, bo za božič že gotovo doma,“ razlaga 38-letni Renzo in dodaja, da je Luca v svojem kratkem življenju storil ogromno. “Dva otroka, ki sta celo življenje preživela v bolnišnicah, bosta sedaj živela normalno in zdravo življenje.“

Kot pravi Renzo, je bil Luca izjemno živahen deček, ki ni nikoli sedel pri miru. “Vedno je bil nasmejan in imel je tako sončen obraz.“ Nato pa se je zgodilo najhujše – Luca je zbolel. Slabo se je začel počutiti 14. novembra ob štirih zjutraj, umrl pa je ob sedmih zjutraj naslednjega dne. “Če sva se z ženo nekega dne pogovarjala o tem, kaj bova sinu kupila za božič, sva naslednji dan kupovala krsto,“ se z grozo spominja Renzo.

Luca so odpeljali v bolnišnico, zdravniki pa so se na vso moč trudili dečku rešiti življenje. Vzrok smrti še ni jasen, vendar zdravniki verjamejo, da je Luca utrpel redko reakcijo na virus Epstein-Barr, okužba s katerim povzroči otekanje možganov in je sicer popolnoma ozdravljiva.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587