Vizita.si
Za uspešno ljubezensko razmerje se je treba ves čas truditi.

Novice

Pet stvari, ki vaju bodo spet zbližale

E. D.
11. 05. 2011 07.45
0

Se vam zdi, da sta se z vašo boljšo polovico zadnje čase nekoliko oddaljila? Se veliko manj pogovarjata kot nekoč, kadar pa spregovorita, se pogosto sporečeta? Potem je skrajni čas, da vzamete stvari s svoje roke in se odločite za ukrepe, ki vaju bodo spet zbližali.

Za uspešno ljubezensko razmerje se je treba ves čas truditi.
Za uspešno ljubezensko razmerje se je treba ves čas truditi.FOTO: iStockphoto
1. Privoščita si romantični oddih v dvoje

Če sta še vedno sama, brez otrok, je romantični pobeg, kjer se bosta posvečala le drug drugemu, veliko bolj izvedljiv kot v primeru, če imata že naraščaj. A če so otroci dovolj veliki in so vajeni hoditi na počitnice k starim staršem ali tetam in stricem, potem si lahko vendarle privoščita romantični konec tedna v dvoje. Tokrat nikar s seboj ne vabita prijateljev, s katerimi sicer preživljata počitnice, temveč se na oddih odpravita sama. Tako se bosta znova imela priložnost posvetiti drug drugemu, se spomniti, zakaj se imata tako rada in zakaj tako rada preživljata čas skupaj. Če so bili zadnji tedni ali meseci iz kakršnega koli že razloga kaotični in si nista mogla utrgati časa zase, vama bodo ti intimni, romantični dnevi, ki si jih bosta odtrgala samo zase, gotovo dobro deli. Lahko se bosta pogovorila o tem, kaj je šlo zadnje čase narobe, in lahko se bosta spet zbližala ter povezala.

Privoščita si sproščujočo masažo v dvoje.
Privoščita si sproščujočo masažo v dvoje. FOTO: iStockphoto

2. Podajta se na skupno avanturo

Rezervirajta termin za rafting, vpišita se na tečaj potapljanja ali jezdenja, odidita na dvodnevni pohod v hribe … Skratka, lotita se neke skupne avanture oziroma nekega skupnega izziva, ki vama bo dal priložnost, da se bosta videli v povsem drugačni luči in da se bosta povezala na neki drugi ravni. Poleg tega strokovnjaki pravijo, da kakšni adrenalinski izzivi, kjer sta partnerja na neki način odvisna drug od drugega, še posebej povežejo partnerja in v marsikomu celo prebudijo nekoliko zaspano strast. Zato se podajta na let z jadralnim letalom, tandemski skok s padalom, preživita dan v adrenalinskem parku. Morda pa vama bo prav adrenalinska avantura dobro dela in vaju bo spet zbližala.

3. Vsakodnevne obveznosti začnita opravljati skupaj

Ženske, je bilo do zdaj tako, da ste ve vsakič, ko ste prišle iz službe, na hitro skuhale kosilo za oba, medtem ko se je on sproščal na zofi pred televizijo? In moški, ste vsak večer pred spanjem vi peljali na sprehod vajinega psička, medtem ko si je vaša draga v miru privoščila večerno kopel? Potem poskusita te obveznosti delati skupaj, kadar koli vama to čas dopušča. Zakaj ne bi kar v dvoje pripravljala kosila in vmes pokramljala še o tem, kakšen je bil vajin dan. In zakaj ne bi kužka zvečer skupaj, z roko v roki ali objeta, peljala na kratek sprehod, po prihodu domov pa skupaj skočila v kad? Saj ni treba, da prav vsak dan skupaj preživita prav vsako prosto minuto, a vsaj nekajkrat tedensko vama bo dobro delo, če bosta tudi vsakdanje obveznosti delala skupaj. Tako si bosta ostala blizu in možnosti, da se zaradi pomanjkanja časa in zaradi tega, ker počneta svoje stvari eden mimo drugega, bodo precej manjše.

Vsakodnevne obveznosti, kot so kuhanje, pospravljanje, sprehajanje psička, poskusita početi skupaj.
Vsakodnevne obveznosti, kot so kuhanje, pospravljanje, sprehajanje psička, poskusita početi skupaj. FOTO: iStockphoto

4. Privoščita si romantično masažo v dvoje

Le kdo si ne bi želel vzeti dneva oddiha od vseh obveznosti in si privoščiti sproščanja v katerem od zdravilišč? Morda se lahko odločita za masažo v dvoje, potem pa še za romantično kopel ob kozarcu šampanjca, kjer se lahko v miru pogovorita in 'pomuckata'. Ko bosta v miru in tišini spet lahko uživala v družbi drug drugega, se bosta spet spomnila, zakaj se imata tako rada, kako zelo se pogrešata in da si preprosto ne smeta več dovoliti, da se oddaljita, saj so takšni romantični trenutki v dvoje preprosto preveč dragoceni, da bi jih zamujali. In da se vajin sproščujoč dan ne bo končal z odhodom iz zdravilišča, lahko masažne prijeme zvečer preizkusita še drug na drugem. Če bo imela masaž še srečen konec, pa še toliko bolje.

5. Obiščita delavnico za partnerske odnose

Mnogi ob besedi delavnica za partnerske odnose ali partnersko svetovanje pomislijo na naporne ure pri psihologu, ki ne bodo razen prepirov, negotovosti in slabe volje prinesle nič dobrega. A to nikakor ne drži. Dober terapevt za odnose je koristen za vsak par, četudi nima resnejših težav. Včasih smo namreč tako zaverovani drug v drugega ali celo v svoj prav, da nam koristi neki objektivni pogled tretje osebe, ki nas zna na prijazen način usmeriti v pravo smer. Poleg tega lahko v vsakodnevni naglici in pri številnih obveznostih hitro pozabimo, da moramo zvezo nenehno negovati in se truditi eden za drugega, ali pa ne najdemo več pravega načina, kako to početi. Tako nam partnerske delavnice ali svetovanje pride prav, da se spet znajdemo na pravi poti oziroma da se zavemo, kako cenimo in ljubimo partnerja/ico, pa čeprav smo se zadnje čase nekoliko oddaljili in pustili, da nam je zmanjkovalo časa za negovanje odnosa.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587