'Moj rekord je dokaz, da je dnevno sveže meso res zdravo!'
Po neverjetnih 17.500 delovnih dneh brez dopusta in 60 urah dela tedensko se je John Nairin, 65-letni mesar iz Selkirka, končno upokojil. “Nisem bil prepričan, ali je že pravi čas za upokojitev. V svojem delu sem užival in ponosen sem na to, da nikoli nisem potreboval prostega dne zaradi bolezni.“ Kljub temu pa vitalni mesar priznava, da se dolgo pričakovanega počitka neizmerno veseli.
John je svojo 'mesarsko' kariero začel leta 1960 kot vajenec v Borders Townu. Po 12 letih se je opogumil in odprl svojo mesnico v Selkirku, kjer z ženo Ello živita še danes. Od tedaj sta z ženo, ki se je pred kratkim upokojila, prejela več nagrad za haggis (škotsko jed iz ovčje drobovine in ovsene moke) in svinjske klobase. Vsa ta dolga leta pa John ni zamudil niti dneva v službi. Ne le, da si ni vzel dopusta, ni si vzel niti bolniške. To je, kot pravi, “dokaz, da je sveže meso zdravo“.
Mesnico je sedaj odkupil mladi mesar Grant McLusky iz Galashielsa, finalist tekmovanja Mladi mesar leta, ki bo potekalo naslednji mesec v Londonu. John pa pravi, da bo moral še dobro razmisliti, kaj bo naredil s svojim prostim časom, razmišlja namreč celo o vrnitvi na delovno mesto. “Grantu sem ponudil pomoč, če jo bo potreboval, tako da s svojo kariero še nisem popolnoma zaključil,“ pravi neutrudni John, ki ni navajen zapravljati časa.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV