Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjetna preobrazba ji je uspela v manj kot dveh letih

L. E.
21. 10. 2016 09.30
4

57 kilogramov manj ima danes mlada mamica. Bolj zdravo telo, s tem pa boljše počutje, ji je uspelo doseči v manj kot dveh letih. Morala pa je zbrati dovolj motivacije. To ji je uspelo, ko je imela slabo vest, ker se ni mogla igrati s sinom.

36-letna Emma Walker se je odločila, da mora nekaj spremeniti, ko se sploh ni mogla na tleh igrati s svojim otrokom. Imela je 120 kilogramov in bila za kaj takega pretežka. Hudo ji je bilo, ko je gledala, kako lahko druge matere ter očetje sedijo z otroki na tleh. Ona se je bala, da se, tudi če se ji uspe usesti, nikoli več ne bo mogla dvigniti. 

Zgrozila se je tudi, ko je spoznala, da ji je zelo težko otroka nehati dojiti, ker se boji, da bo enkrat, ko mu bo morala dajati običajno hrano, otroku privzgojila napačne prehranske navade ter bo imel zaradi tega s težo enake težave kot ona.

Zgrozila se je tudi, ko je spoznala, da ji je zelo težko otroka nehati dojiti, ker se boji, da bo enkrat, ko mu bo morala dajati običajno hrano, otroku privzgojila napačne prehranske navade ter bo imel zaradi tega s težo enake težave kot ona. V njenih mislih je že slišala, kako otroka dražijo enako, kot so njo, saj je bila pretežka, kar se spomni.

Začela je s spremembo enega obroka - večerje

Ko je minilo dovolj časa od poroda, se je odločila za spremembo. Pristopila je k programu, kjer ti za vsak dan v tednu zamenjajo samo večerjo. S tem naj bi se počasi privadil nove hrane. Danes ima sin dve leti, Emma pa ima 63 kilogramov, s čimer je izredno zadovoljna. Sedaj ona s svojimi nasveti pomaga shujšati drugim. In v veliko veselje ji je, da z lahkoto počepne ali sede na tla, za svojim sinom se lahko tudi po mili volji podi.

"Skrbeti za dojenčka, ko imaš indeks telesne mase čez 41, je zelo naporno," pravi. "Niti fizično niti psihično se nisem dobro počutila. Komaj sem se lahko sklonila, da sem otroka dvignila, kaj šele, da bi kasneje lahko sedla zraven njega na tla in se z njim igrala. Kolki in kolena so me boleli. Zavidala sem materam in očetom, ki so lahko vedno sedli na tla zraven svojih otrok ali klečali zraven. To si zasluži tudi moj sin, sem mislila, in upam, da mu nikoli ne bo treba slišati krutih besed, ki sem jih zaradi teže slišala sama. Zdaj tako uživam, ko na tleh sestavljava sestavljanko ali se igrava z vlakci."

Emma je bila vedno pretežka, njena teža pa je postala res velika, ko je bila na univerzi. Takrat se je prehranjevala samo s pico. Ko je bila kasneje noseča, je uživala obroke, ki so bili pripravljeni doma, a sestavljeni iz nezdravih živil, porcije so bile prevelike, nenehno se je dodatno sladkala. "Ko sem dobila otroka, sem si zaželela, da bi mu lahko s svojim primerom pokazala, kako skrbeti za svoje zdravje. Ampak nisem mogla nehati uživati hitrih obrokov in nezdravih živil." Začela je tako, da je zamenjala en obrok. S tem se je počasi navadila na bolj zdravo prehrano in uspela doseči lepo preobrazbo.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587