Vizita.si
image (28)

Novice

60 kilogramov je izgubila. Začela je s samo dvema preprostima spremembama

L. E.
05. 10. 2016 08.15
13

Ni imela energije. Ni imela samozavesti. "Zavedla sem se, da je to nekaj, kar lahko spremenim." Najprej je gazirane sladkane pijače zamenjala z vodo ter začela redno hoditi na sprehode. Počasi je svoj slog spremenila v mnogo bolj zdrav in je danes mnogo srečnejša.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

23-letna Natalie Burtina je mamica samohranilka s triletnim sinom avtistom. Danes ima veliko več energije zanj. Lažje opravlja tudi svoje delo sestre pri zobozdravniku. "Srečnejša sem in imam več samozavesti in energije," pravi. "Ljudje so opazili, da sem bolj družabna in zgovorna, odkar sem shujšala. Kar čudno je videti stare fotografije. Kar šokirajo me."

Vedno je bila bolj okrogla. Potem ko je leta 2013 rodila sina, pa se je zredila bolj kot kdaj koli. Imela je že 135 kilogramov in pravi, da se sploh ni več želela pogledati v ogledalo. "Ni mi bil všeč moj videz. Nisem imela nobene samozavesti. Težko pa je bilo tudi imeti toliko preveč kilogramov in skrbeti za sina, ki ima ogromno energije. Nisem mu mogla slediti," pripoveduje. "Že tako ni lahko biti mama samohranilka. Težje pa sem tudi delala kot sestra pri zobozdravniku." Zdaj ji je mnogo lažje, ko je okretnejša.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Avstralka pravi, da je v enem trenutku ugotovila, da je nezadovoljna s seboj. "Zavedla sem se, da je to nekaj, kar lahko spremenim." Začela je z dvema preprostima spremembama. Odrekla se je sladkanim gaziranim pijačam in začela piti vodo. Redno je začela hoditi na sprehode. To je bilo v začetku leta 2015. Potem se je odrekla še procesirani hrani, sladkorju in hitri hrani. Junija je zbrala pogum, da je začela obiskovati telovadnico. Danes ima zdravo prehrano in uravnotežen življenjski slog. "Uživam sadje in zelenjavo, ki ju prej nisem. Dva do trikrat obiskujem telovadnico, medtem ko za sina skrbi moja mama."

Ima 75 kilogramov in je prvič s seboj res zadovoljna. Danes kot osebna trenerka pomaga tudi drugim mamicam, ki imajo otroke z avtizmom, da v svoje življenje vnesejo več gibanja in se zato bolje počutijo.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587