Vizita.si
image (28)

Novice

60-kilogramski triletnik

Ni.J.
14. 10. 2010 11.22
7

Xiao Hao pri komaj treh letih tehta več kakor njegova mama. Ogromen otrok tehta namreč kar 60 kilogramov, njegova mama pa nikakor ne najdi načina, s katerim bi otroku pomagala shujšati.

Xiao Lin je obupana mati 60 kilogramov težkega 3-letnika. Xiao Hao je bil zaradi svoje prekomerne telesne teže izključen že iz več vrtcev v Guangzhou na južnem predelu Kitajske, saj naj bi ogrožal zdravje drugih otrok.

Sedaj je njegovi mami končno uspelo najti vrtec, v katerem so Xiao Haa več kot toplo sprejeli, kljub temu pa vztrajno išče pomoč med zdravniki v upanju, da ji bo kdo pomagal in ji pokazal način, kako pripraviti 3-letnika do tega, da shujša. “Saj ni nevaren,“ pravi Xiao Lin. “Le ogromen je in zelo rad se igra. Redno ga vodim na tečaje plavanja, a je vedno težje poiskati kopalne hlače, ki bi mu ustrezale.“

Nekateri zdravniki menijo, da Xiao Haovo prekomerno telesno težo, ki je za kar nekajkrat večja od njegovih sovrstnikov, povzročajo hormonske težave, drugi pa so mnenja, da gre za žrtev kitajskega zakona, ki družinam prepoveduje imeti več kot enega otroka – tega namreč starši in sorodniki po rojstvu razvajajo do onemoglosti. “Ta otrok ni zgolj debel, temveč je tudi izjemno visok za svoja leta. Če gre za hormonske težave menimo, bi se zadevo dalo pozdraviti, če gre za razvajanje in pretiravanje s prehrano, pa se bo težave potrebno lotiti na drugačen način,“ pravi dr. Lu Hong iz guandgongške otroške bolnišnice in dodaja, da deček v nobenem primeru ne sme ostati na sedanji telesni teži in se še naprej rediti, saj njegovo srce ne bo zdržalo takšnega pritiska. Preobremenjeni pa so tudi že njegovi notranji organi.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587