Vizita.si
Mali Rehan je doživel dva srčna zastoja, ker mu je učiteljica dala čokolado z lešniki, na katere je alergičen. (slika je simbolična)

Novice

Utrpel dva srčna napada zaradi čokolade

K.B.
29. 01. 2011 07.53
3

Potem ko je 7-letnemu Rehanu Buttu učiteljica dala čokolado z lešniki, je ta doživel alergično reakcijo in utrpel dva srčna napada. Takoj so ga odpeljali v bolnišnico v Bredfordu in mu skušali rešiti življenje.

Mali Rehan je doživel dva srčna zastoja, ker mu je učiteljica dala čokolado z lešniki, na katere je alergičen. (slika je simbolična)
Mali Rehan je doživel dva srčna zastoja, ker mu je učiteljica dala čokolado z lešniki, na katere je alergičen. (slika je simbolična)FOTO: Reuters

K sreči je učiteljica malemu Rehanu Buttu čokolado dala ravno ob koncu šolskega dneva, ko je njegova mati prišla ponj in opazila, da je njegov obraz že popolnoma otekel. Ta mu je namreč takoj vbrizgala injekcijo adrenalina, ki jo ima nenehno s seboj zaradi sinove reakcije. Kljub temu pa njene največje nočne more ni bilo konec. Dečka so z rešilcem prepeljali v bolnišnico, kjer je doživel dva srčna zastoja: ''Ko sem ga zagledala pred šolo, je imel v rokah vijolični ovoj od čokolade, čez deset minut pa je bil že popolnoma otekel okrog oči. Rekel je, da težko diha in začela ga je grabiti panika. Vbrizgala sem mu adrenalin in nato ga je rešilec prepeljal v bolnišnico.'' Z oživljanjem so zdravniki k sreči rešili dečkovo življenje.

Ker so predstojniki in tudi učiteljica vedeli, da ima mali Rehanu alergijo na lešnike, je njegova mati ogorčena: ''Že tri leta hodi v isto šolo in vsi so vedeli za njegovo alergijo in kako resna je. Zato nikakor ne morem verjeti, kako je možno, da mu je nekdo ponudil čokolado z lešniki. Ko je ugriznil vanjo in ugotovil, kaj se je zgodilo, je bilo že prepozno.'' V razredu imajo celo tablo, na kateri so fotografije otrok, poleg njih pa zapis, na katero hrano je kateri otrok alergičen. ''Zaposleni v šoli so nas res razočarali in to ni majhna stvar,'' pove dečkova teta Rehana in doda: ''Moja sestra povsod opozarja ljudi na dečkovo alergijo, tako da ne razumem, kako je lahko prišlo do tega.'' Prav zato mati vsem polaga na srce, naj nikar tujim otrokom ne dajejo hrane, saj nikoli ne moreš vedeti, na kaj je otrok alergičen. ''V bolnišnici so nam povedali, da če rešilec ne bi prišel tako hitro, bi Rehan utrpel hude možganske poškodbe, ki bi ga zaznamovale za vedno. K sreči je sedaj bolje in dobro okreva. To niso nepomembne stvari, zato je treba biti previden.''

Odzvali so se tudi v šoli, ki jo obiskuje Rehan. ''Družini Rehana zagotavljamo, da bomo opravili preiskavo in da bodo odgovorni odgovarjali za dejanje. Dečku pa želimo čimprejšnje okrevanje.''

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587