Vizita.si
Če je ženska preveč ljubosumna in paranoična, bo to moškega morda prej ali slej pognalo v beg.

Novice

7 ženskih lastnosti, ki bodo odgnale moškega

E. D.
13. 12. 2010 09.01
5

So lastnosti, ki skorajda vsakega moškega spravijo ob živce. So dejanja, ki jih težko tolerira še tako potrpežljiv moški. Tukaj je sedem značilnosti žensk, ki bodo verjetno prej ali slej v beg poslale še tako pogumnega in strpnega moškega.

Če je ženska preveč ljubosumna in paranoična, bo to moškega morda prej ali slej pognalo v beg.
Če je ženska preveč ljubosumna in paranoična, bo to moškega morda prej ali slej pognalo v beg.FOTO: iStockphoto
1. Popolnoma izgubi živce, če njen moški pogleda drugo žensko

Ljubosumje lahko popestri zvezo in podžge vajino strast, a le, če je prisotno v zmernih količinah. Pretirano ljubosumje pa je sila neprijetno in utrujajoče – še posebej za tistega, ki mora prenašati izpade ljubosumnega partnerja oziroma partnerice. In ravno pretiranega ljubosumja moški pri ženskah ne marajo. Če žensko vsakič, ko moški obrne glavo za drugo žensko, popade grozno ljubosumje, ki ga ne zmore nadzorovati, in celo nekontrolirano izbruhne ter mu – ne glede na to, kje sta in kaj počneta – naredi sceno, ga bo to prej ali slej odvrnilo od nje. Kajti takšna ženska v vsaki drugi pripadnici nežnejšega spola (celo v pevkah, igralkah, športnicah, ki jih njihov moški rad pogleda in za katere reče, da so privlačne), vidi grožnjo. Svojemu moškemu ne zaupa dovolj in predvsem ni dovolj prepričana vase, v svoje čare ter nenazadnje tudi ni povsem prepričana v razmerje, ki ga imata.

Tudi to, da ženska ves čas vohuni za moškim, ga bo morda odgnalo stran.
Tudi to, da ženska ves čas vohuni za moškim, ga bo morda odgnalo stran. FOTO: iStockphoto

2. Obtožuje ga, da jo vara s sodelavko

Tudi nenehni očitki, da nadure v službi zagotovo pomenijo, da po končanem delu odide do bližnjega motela s sodelavko, so za moškega sila naporni in jih ne bo prav dolgo prenašal. Najprej bo svoji paranoični dragi še poskušal razložiti in dokazati, da so njene obtožbe povsem brez podlage in neresnične, a če je nikakor ne bo mogel prepričati v svojo zvestobo, bo verjetno dvignil roke in odšel. Kajti raje kot življenje v nenehnem obtoževanju, očitkih, dramatiziranju, prepirih bo izbral samsko življenje – vsaj dokler ne bo srečal dekleta, ki bo dovolj samozavestno in prepričano v njuno zvezo, da mu ne bo očitalo nezvestobe na vsakem koraku.

3. Ni ji všeč, ko njen moški odide na zabavo s prijatelji

Ženska, ki ji ni všeč, da njen moški včasih zvečer odide ven s prijatelji, in celo nemirno prebedi vso noč ter ga vsa paranoična in prestrašena pričaka doma, je sila negotova v zvezo in svojemu moškemu niti malo ne zaupa, pravijo strokovnjaki. A te negotovosti, ki se v tistih urah, ko se njen moški zabava zunaj, kopičijo v njej, velikokrat pridejo na površje in takšna paranoična ženska potem izbruhne. Nič hudega slutečemu moškemu, ki se je le ob kozarcih piva zabaval s prijatelji, očita, da jo je gotovo varal in počel nespodobne stvari z drugimi ženskami. On pa ji nikakor ne more dopovedati, da se moti in da so njene skrbi odveč. Takšni očitki, ki sledijo skorajda vsakemu večernemu druženju s prijatelji, za marsikaterega pripadnika močnejšega spola postanejo neznosni in zato zvezi raje naredi konec.

4. Njegove prijatelje zaslišuje in preverja

Tudi to, da ženska njegove prijatelje kliče in preverja, ali je bil včeraj zvečer res z njimi, kje so bili in kaj so počeli, je gotovo ena od lastnosti, ki jih odločen moški, ki pazi na svoj ugled in ego, verjetno ne bo prav dolgo toleriral. Tudi če njegove prijatelje zaslišuje med večerjo, ki jo je pripravila zanje, ali pa k njim pristopi med kakšnim praznovanjem ali na zabavi ter jih po dolgem in počez izprašuje, mu to ne bo všeč. In če bo njegova draga s takšnim početjem nadaljevala, tudi ko jo bo večkrat prosil, naj vendarle neha, obstaja velika verjetnost, da bo takšni zvezi naredil kar sam konec.

Očitki, da nadure v službi zagotovo pomenijo, da po končanem delu odide do bližnjega motela s sodelavko, so za moškega sila naporni in jih ne bo prav dolgo prenašal.
Očitki, da nadure v službi zagotovo pomenijo, da po končanem delu odide do bližnjega motela s sodelavko, so za moškega sila naporni in jih ne bo prav dolgo prenašal. FOTO: iStockphoto

5. Prepoveduje mu druženje s samskimi prijatelji

Marsikatera negotova in paranoična ženska je prepričana tudi, da samski prijatelji slabo vplivajo na njenega dragega. Boji se namreč, da bo v njihovi družbi preveč pogledoval za drugimi ženskami in ga bo morda katera celo zamikala, ali pa da bo našel kaj boljšega, kot že ima. Vendar s prepovedovanjem, da se druži s samskimi prijatelji, ženska ne bo ničesar dosegla – razen morda tega, da ji bo svojega dragega uspelo enkrat za vselej odgnati stran.

6. Vsak trenutek prostega časa hoče preživeti s svojim dragim

Vsak kdaj potrebuje uro ali dve, morda celo ves dan zase, da si zbistri misli in odpočije od vsega in vseh. To ne pomeni, da se je partnerice naveličal in da noče več preživljati prostega časa z njo, a marsikatera preveč posesivna ženska tudi v takšnem ravnanju vidi grožnje. Prepričana je, da je to znak, da njenemu moškemu ni več do nje, da se je je naveličal, da dela načrte, kako bo končal zvezo z njo. In v strahu potem od njega zahteva, da vsak trenutek prostega časa nakloni njen, hkrati pa se pretirano trudi, da bi mu ugajala in ga priklenila nase. A s tem lahko doseže ravno nasprotno – moški se bo začel dušiti, počutil se bo ujetega in nesvobodnega, morda bo dobil celo občutek, da na račun zveze izgublja samega sebe. Takšna zgodba pa se verjetno ne bo prav srečno končala, kajne? Kajti le kdo bi si želel biti v zvezi, v kateri se ves čas počuti ujetega in nesvobodnega v smislu, da si ne sme niti trenutka utrgati sam zase in da mora o vsem razmišljati le še v dvojini, nikoli več samo v ednini?

7. Pojavlja se na mestih, kjer se njen moški zadržuje s prijatelji ali sodelavci

Moški, se vam nenehno dogaja, da se vaša ženska povsem po naključju pojavi v restavraciji, kamor ste po službi odšli še na poslovno kosilo s sodelavci? Ali pa se zvečer spet povsem nepričakovano pojavi v lokalu, kjer ste se po dolgem času dobili s prijatelji? Jo celo srečate na nogometni tekmi, ona pa vam zagotavlja, da so jo v zadnjem trenutku tja spravile prijateljice, ki so dobile zastonj vstopnice? No, morda pa ta srečanja vendarle niso tako zelo naključna, kot vam zatrjuje vaša draga. Morda pa vam namerno sledi, saj je negotova in vam ne verjame, ko ji rečete, da boste šli po končanem delu še na poslovno kosilo, temveč je prepričana, da se boste dobili s sodelavko, s katero imate razmerje. Morda vam tudi ne verjame, da greste res na tekmo s prijatelji, temveč sumi, da boste z ljubico zavili v bližnji motel, zato se hoče na lastne oči prepričati, ali boste res prišli na tekmo. A takšno že skorajda filmsko dramatiziranje in zasledovanje bo vašega moškega prej ali slej spravilo ob živce ter ga odgnalo od vas ...

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587