Vizita.si
87-letno Švedinjo je šokiralo pismo, ki so ji ga poslali z davčnega urada. V njem je namreč izvedela, da je uradno proglašena za mrtvo. (fotografija je simbolična)

Novice

87-letnica odkrila, da je umrla

Ni.J.
31. 03. 2012 08.18
9

Izjemno aktivna 87-letnica je doživela pravi šok, ko je odprla pismo švedskega davčnega urada in začela brati obvestilo, v katerem je pisalo, da je umrla in naj svojci popišejo nepremičnino.

87-letno Švedinjo je šokiralo pismo, ki so ji ga poslali z davčnega urada. V njem je namreč izvedela, da je uradno proglašena za mrtvo. (fotografija je simbolična)
87-letno Švedinjo je šokiralo pismo, ki so ji ga poslali z davčnega urada. V njem je namreč izvedela, da je uradno proglašena za mrtvo. (fotografija je simbolična) FOTO: iStockphoto

Tega sicer ne jemljem tako resno kakor drugi, a očitno je nekje prišlo do pomote,“ je 87-letnica iz Švedske povedala za lokalni časopis Bohusläningen. V pismu so namreč iz davčnega urada poslali obrazec, ki naj bi ga izpolnili svojci pokojnega in vanj vpisali podatke o točnosti naslova umrlega ter ga nato vrnili na urad.

Šokirana babica je takoj poklicala na davčni urad. “Oseba, s katero sem govorila, je rekla, da sem očitno še živa, če govorim po telefonu. Obljubila mi je, da bo popravila podatke in zapisala, da sem še živa.“ Čez nekaj dni je na njen naslov prispelo še eno pismo iz urada, v katerem je pisalo, da se opravičujejo za neljubo napako in da je do nje prišlo zaradi pomote zdravnika. Ta naj bi v mrliški list napisal napačne podatke, zato je babica uradno proglašena za mrtvo.

Vendar pa se težave za 87-letnico niso zaključile tukaj. Ker je bila uradno proglašena za mrtvo, je imela težave povsod, kjer so jo imeli shranjeno v bazi podatkov. Ko je pred kratkim potrebovala zdravilo, ji ga v lekarni niso izstavili, saj je v njihovem sistemu pisalo, da je ni več. “Farmacevtka je videla, da stojim pred njo in pokazala sem ji osebno izkaznico, a mi ni verjela. Sčasoma mi jo je le uspelo prepričati, da je prišlo do pomote in sem lahko prevzela svoja zdravila,“ je povedala.

Da ne bi do napake prišlo še kje drugje, je nato za vsak slučaj preverila svoj obstoj še na zavarovalnici in banki, saj se je ustrašila, da ji bodo ukinili pokojnino.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602