Vizita.si
image (28)

Novice

Živa je zaradi 88 donatorjev

S.C.
21. 12. 2011 08.19
1

Mlada mamica Fiona je med rojevanjem izgubila kar 15 litrov krvi. Čudež je, da je sploh preživela, za kar se ima zahvaliti kar 88 donatorjem krvi.

34-letna računovodkinja Fiona Christie je pred dvema letoma rodila zdravo deklico Roso, sama pa je skoraj umrla. Med carskim rezom je namreč prišlo do zapletov, zaradi česar je nesrečnica izgubila kar 15 litrov krvi. “Čudež je, da sem sploh preživela. Zdravnik mi je povedal, da sem utrpela eno najhujših krvavitev ob porodu v zadnjih letih,“ pravi Fiona, ki se ima za življenje zahvaliti kar 88 donatorjem, od katerih je prejela dovolj krvi, vključno z rdečimi krvničkami, zamrznjeno plazmo in trombociti.

Zdravniki so bili takoj po porodu skeptični in pripravljeni na najhujše, a se je Fiona izkazala kot prava borka in izjemno hitro okrevala. “Še posebej v tem prazničnem času se pogosto spomnim na vse tiste dobre ljudi, ki so darovali kri, da sem danes živa in srečna. Brez njih bi moja hči odraščala brez mame.

Fiona je lahko zgled, kako pomembno je darovanje krvi,“ pravi predstavnik škotskega združenja za transfuzijo krvi Keith Thompson in dodaja: “Število donatorjev se je v lanskem letu močno zmanjšalo v primerjavi s prejšnjimi leti, potreba po krvi pa ne. Zato še posebej v tem prazničnem času naprošam vse potencialne donatorje, da odprete srce in pomagate rešiti vsaj eno življenje.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587