Vizita.si
image (28)

Novice

Na nogo so ji prišili roko

Ni.J.
19. 11. 2010 11.42
6

Devetletna deklica iz Kitajske je v prometni nesreči izgubila del roke. Ker je bil štrcelj preveč poškodovan, da bi del roke prišili nazaj, so ji kirurgi odtrgani delček prišili na nogo, da je ostal prekrvavljen.

Devetletno Ming Li iz Kitajske je na poti v šolo povozil traktor, pri tem ji je vozilo odtrgalo del roke.

Ko je prispela v bolnišnico, je bila njena leva roka tako močno poškodovana, da je praktično visela na zadnji nitki,“ razlaga predstavnik bolnišnice v Zhengzhou v Henanu dr. Hou Jianxi. Zato so ji viseči del roke odstranili in ji ga prišili na nogo. Štrcelj je bil namreč preveč poškodovan, da bi lahko nanj prišili odtrgani del, poleg tega pa je obstajala tudi večja možnost, da bi prišlo do infekcije. Po treh mesecih so zdravniki ocenili, da je roka že dovolj okrevala, da ji lahko odtrgani del prišijejo nazaj. Ko so ji roko po treh mesecih presadili na pravo mesto, so kirurgi dobili potrditev, da so se odločili pravilno. “Ming Li lahko danes premika zapestje in celo roko, koža pa je zdrave rožnate barve, kar pomeni, da je tkivo dobro prekrvavljeno.“

Ming Li v naslednjem letu dni čakata še dve operaciji, s katerima bodo kirurgi poskušali izboljšati funkcionalnost roke in odpraviti brazgotine. Dr. Hou in njegova ekipa so prepričani, da bo lahko deklica po opravljeni fizioterapiji pridobila skoraj popolno gibanje v roki in da ne bo imela nobenih dolgotrajnih posledic. “Koliko odstotkov gibanja bo pridobila v roki, ne moremo natančno napovedati, lahko pa zagotovo trdimo, da bo dekličina roka toliko okrevala, da bo lahko živela normalno, in ko bo dovolj stara, tudi normalno vozila avtomobil,“ zatrjuje dr. Huo.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587