Vizita.si
Avstralski znanstveniki trdijo, da dober seks doprinaša k boljšemu zdravju žensk.

Spolnost

Najzanimivejše seksualne študije leta 2009

E.T., N. J.
30. 12. 2009 23.14
0

Tudi letos so znanstveniki veliko časa, truda in denarja vložili v raziskovanje spolnosti in spolnih odnosov. Preverite, katere študije o seksu so bile v letu 2009 najbolj zanimive in odmevne!

Avstralski znanstveniki trdijo, da dober seks doprinaša k boljšemu zdravju žensk.
Avstralski znanstveniki trdijo, da dober seks doprinaša k boljšemu zdravju žensk.FOTO: iStockphoto

Moški, ki se znoji med seksom, ima drugačen vonj kot takrat, ko telovadi

Neka študija je pokazala, da ima moški znoj različen vonj – odvisno od situacije, v kateri se moški poti. Tako naj bo bil znoj med seksom, ko je moški vzurjen, drugačnega vonja kot znoj, ki je rezultat katere druge fizične aktvinosti, na primer telovadbe. In po mnenju strokovnjakov ženske to razliko v vonju prepoznajo. Ni pa zaenkrat še znano, kateri znoj ženskam bolj smrti – morda so to študijo prihranili za leto, ki je pred nami.

Nezvesti moški imajo slabo vest po spolnem odnosu, nezveste ženske po čustvenem

Moški imajo slabo vest, če žensko prevarajo tako, da imajo spolni odnos z drugo žensko, čustveno varanje pa jih očitno ne vrže s tira. Za ženske naj bi veljalo ravno obratno. Pri pripadnicah nežnejšega spola se vest oglasi takrat, ko se z drugim moškim zapletejo v čustveno razmerje.

Tudi starejše ženske uživajo v spolnosti

Študija, opravljena na univerzi v San Franciscu, v katero so raziskovalci vključili 1977 prostovoljk med 45. in 80. letom starosti, je pokazala, da ima tudi veliko starejših žensk povsem zadovoljivo spolno življenje. Več kot polovica jih je namreč odkrito priznala, da še vedno nadvse uživajo v seksu – nekatere celo trikrat tedensko. Tiste, ki s svojim spolnim življenjem niso bile zadovoljne, pa so povedale, da razlog ni v upadanju njihovega libida, ampak so bile za posteljne težave večinoma krive motnje erekcije njihovih partnerjev.

Raziskovalci trdijo, da si lahko moški s posebno napravo penis povečajo tudi za 2 centimetra in pol.
Raziskovalci trdijo, da si lahko moški s posebno napravo penis povečajo tudi za 2 centimetra in pol. FOTO: iStockphoto
Dober seks doprinaša k boljšemu zdravju žensk

Tako na podlagi svojih študij trdijo avstralski znanstveniki, ki so zdrave ženske in tiste z raznimi zdravstvenimi težavami izpraševali o njihovem spolnem življenju. Tiste, ki so se pohvalile, da imajo pogosto zelo zadovoljujoče spolne odnose in da v spolnosti nadvse uživajo, so imele manj zdravstvenih težav in so bile bolj vitalne od tistih, katerih spolno življenje ni ravno cvetelo.

Okrogle ženske so boljše ljubimke od suhic

Kar 89 odstotkov izprašanih moških je odkrito povedalo, da so bolj okrogle ženske v postelji veliko spretnejše od suhih žensk. Podobno mnenje imajo tudi ženske – 68 odstotkov jih je namreč reklo, da so obilnejši moški v postelji boljši od suhcev. Razlog: debelejši ljudje naj bi se v postelji bolj trudili in bili naj bi veliko bolj obzirni – svojih potreb ne dajejo na prvo mesto, ampak si želijo zadovoljiti potrebe svojega spolnega partnerja oziroma partnerke.

Revnejši izgubijo nedolžnost mlajši

Raziskave, ki so jih opravili na univerzi v Iowi, so pokazale, da je 25 odstotkov mladostnikov, ki so prihajali iz revnih družin in bili stari med 11 in 16 let, že imelo spolne odnose. V povprečju naj bi jih večina nedolžnost izgubila pri komaj dvanajstih letih in pol.

Penis si lahko povečate

Raziskovalci trdijo, da si lahko moški s posebno napravo penis povečajo tudi za 2 in pol centimetra. Postopek pa ni videti nič kaj vabljivo. Penis naj bi bilo namreč treba s pomočjo te posebne naprave redno raztegovati z vlečenjem. Očitno je treba potrpeti ne le za lepoto, ampak tudi za večje mere spolnega organa.

Ženske, ki odlašajo s prvim spolnim odnosom, naj bi ravnale v skladu z biološkim impulzom in čakale na najprimernejšega partnerja oziroma ''darovalca sperme'', trdijo raziskovalci.
Ženske, ki odlašajo s prvim spolnim odnosom, naj bi ravnale v skladu z biološkim impulzom in čakale na najprimernejšega partnerja oziroma ''darovalca sperme'', trdijo raziskovalci. FOTO: iStockphoto

Dvojni učinek pogostega seksa in masturbiranja

Moški, ki med 20. in 30. letom veliko seksajo ali pa pogosto masturbirajo, naj bi bili v večji nevarnosti, da zbolijo za rakom prostate. Dobra novica pa je, da naj bi situacija z leti obrnila. Enkrat, ko je oseba, ki je bila v mladosti spolno zelo aktivna, stara 50 let, naj bi se namreč nevarnost obolevnosti za rakom prostate zmanjšala, spolnost v teh letih pa naj bi še dodatno preprečevala izbruh bolezni.

Kdaj je čas za prvi seks?

Ženske, ki odlašajo s prvim spolnim odnosom, naj bi ravnale v skladu z biološkim impulzom in čakale na najprimernejšega partnerja oziroma ''darovalca sperme'', trdijo raziskovalci. Če pa moški odlaša s spolnim odnosom, naj bi to počel iz povsem drugačnih razlogov – zato, da bi dokazal, da je stvari kos, ko se je loti.

Večstranski pozitivni učinek kontracepcijskih tabletk

Ena od študij je preučevala pozitivne učinke kontracepcijskih tabletk na ženski organizem, njeni rezultati pa so verjetno dvigili na noge marsikaterega nasprotnika tovrstne kontracepcije. Tabletke naj namreč ne bi preprečevale le neželene nosečnosti, temveč naj bi bile najboljše orožje proti aknam in predmenstrualnemu sindromu in naj ne bi predstavljale nikakršne grožnje zdravju ženske.

Stres zmanjšuje plodnost in libido

Dejstvo, ki se ga v hitrem tempu življenja verjetno zaveda prav vsak od nas in ni nikakršna novost, so v letošnjem letu ponovno potrdili raziskovalci iz kalifornijske univerze. Zaradi stresa se namreč v telesu poruši hormonsko ravnovesje in začenjo se pospešeno izločati tisti hormoni, ki zavirajo delovanje naših reproduktivnih organov, razlagajo kalifornijski znanstveniki. Hormoni stresa pa niso glavni krivec le za izostajanje ovulacije in manjše število semenčec, krivi so tudi za upadanje spolne sle.

Nezvesti moški imajo slabo vest po spolnem odnosu, nezveste ženske pa po čustvenem razmerju.
Nezvesti moški imajo slabo vest po spolnem odnosu, nezveste ženske pa po čustvenem razmerju.FOTO: iStockphoto

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587