Vizita.si
Poskrbite, da vas letošnjo zimo ne bo zeblo!

Novice

9 nasvetov, da vas pozimi ne bo zeblo

Ni.J.
23. 12. 2009 11.34
0

Izredno nizke temperature, veter in sneg ohladijo tako naše telo kot tudi dom. Da vas letošnjo zimo ne bi zeblo, preberite nekaj nasvetov, s katerimi vam bo vedno prijetno toplo!

Poskrbite, da vas letošnjo zimo ne bo zeblo!
Poskrbite, da vas letošnjo zimo ne bo zeblo!FOTO: iStockphoto
Zime so vsako leto bolj ostre, naš organizem pa na take temperature ni pripravljen. Ker zaradi visokih stroškov ljudje varčujejo z energijo, so hladni tudi domovi, prehladi pa vse pogostejši. Preberite, kaj storiti, da vam bo letošnjo zimo toplo in da ne boste prehlajeni, vaša denarnica pa bo ostala skoraj nedotaknjena!

Termoforji so najboljša rešitev, če se doma želite hitro in lepo pogreti.
Termoforji so najboljša rešitev, če se doma želite hitro in lepo pogreti. FOTO: iStockphoto
1. Uporabljajte termofor

Termofor je ponovno v modi. Najdete jih lahko v različnih oblikah in materialih, odvisno od vašega okusa. Termofor vas bo prijetno grel tako ponoči kot tudi podnevi. Nekatere lahko ogrejete kar v mikrovalovki, v manj kot dveh minutah. Ne pozabite pa na previdnost – prepričajte se, da je termofor zaprt in da ni prevroč.

2. Topli napitki in topel obrok

Izogibajte se sendvičem in hladnim obrokom ter mrzlim pijačam. Raje posezite po toplem obroku in toplih napitkih, ki bodo ohranjali vaše telo toplo. Če imate radi začinjeno hrano, si jo privoščite, saj vam bo ta dala še dodaten občutek toplote.

3. Oblačite se v slojih

Če vas doma zebe, nikar ne povečujte ogrevanja. Raje oblecite dodaten sloj oblačil. To je namreč najboljši način ogrevanja telesa. Začnite s toplim perilom, spodnjo majico in hlačami, ki ohranjajo toploto, čez pa si nadenite topel pulover. Če vas še vedno zebe, dodajte še en sloj oblačil ali pa se pokrijte z odejo. Res, da ni ravno najbolj elegantno, vendar je bolje biti na toplem kot v mrazu.

4. Nosite nogavice in kapo

Ne pozabite na noge in glavo! En par nogavic v hladnih zimskih dneh verjetno ne bo zadostoval, zato si čez obujte še enega. V trgovini poiščite volnene ali termo nogavice, saj so te še posebej tople. Ko stopite iz stanovanja, pa si na glavo nadenite kapo ali klobuk, ki bo preprečil, da bi se vaše telo še dodatno ohlajalo.

Da vas na silvestrovo ali med sprehodom ne bo presenetil mraz, se oblečite v več slojih, obujte tople nogavice in ne pozabite na šal, kapo in rokavice!
Da vas na silvestrovo ali med sprehodom ne bo presenetil mraz, se oblečite v več slojih, obujte tople nogavice in ne pozabite na šal, kapo in rokavice!FOTO: iStockphoto
5. Kupite električni halogenski radiator

Razmislite o nakupu prenosnega električnega halogenskega radiatorja, ki v povprečju porabi veliko manj energije kot drugi načini ogrevanja. Poleg tega je halogenski radiator opremljen z zaščitno varovalko, ki poskrbi, da se radiator ob vsakem padcu avtomatično izklopi.

6. Pospravljajte stanovanje in telovadite

Kakršna koli telovadba vam bo pomagala telo ohranjati toplo. Če boste dlje časa sedeli, vstanite in se sprehodite po stanovanju. Nekatera domača opravila vas bodo ogrela, še posebej pa tista, pri katerih morate roke držati v topli vodi. Če se vam ne ljubi pospravljati, pojdite ven na sprehod. Stanovanje se vam bo po prihodu domov zdelo veliko bolj toplo. Pri tem se ne pozabite obleči v več slojih in ne pozabite na kapo in debele nogavice!

Ogrejejo vas lahko tudi gospodinjska opravila ali pa stiskanje s partnerjem oziroma partnerico.
Ogrejejo vas lahko tudi gospodinjska opravila ali pa stiskanje s partnerjem oziroma partnerico. FOTO: iStockphoto

7. Zapirajte vrata od sob, ki jih ne uporabljate

Če imate v stanovanju sobe, ki jih ne uporabljate prav pogosto, v njih izključite ogrevanje in zaprite vrata. Ogrevanje lahko zmanjšate ali ugasnete tudi v spalnicah, ki jih čez dan ne uporabljate prav veliko in ga prižgete, ko boste sobo znova uporabljali.

8. Zatesnite okna

Okna zatesnite s preprostimi tesnili, ki jih lahko kupite v trgovini. Tako hladen zrak ne bo mogel več prihajati v vaš dom. Kljub temu pa ne pozabite, da je stanovanje potrebno tudi zračiti!

9. Kupite reflektorske folije za radiatorje

V trgovini kupite reflektorsko folijo za radiator, ki jo nato enostavno prilepite za radiator. Ta bo odbijala in povečevala toploto, ki jo oddaja vaš radiator in dodatno izolirala steno. V vsakem primeru je to poceni rešitev, ki jo je vredno poskusiti.

Če vas bo po vsem tem še vedno zeblo, vam na voljo še vedno ostane najlepša in najenostavneša možnost – stisnite se k partnerju ali partnerici in se grejta skupaj!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587