Vizita.si
Pri 93 je še vedno izjemno gibčna.

Novice

93-letnici niti najstnice niso kos

S.C.
06. 06. 2012 08.05
3

Medtem ko se jih večina njene starosti ne more niti dotakniti prstov na nogah, 93-letna babica iz New Yorka poučuje jogo in se ukvarja s tekmovalnim plesom.

Pri 93 je še vedno izjemno gibčna.
Pri 93 je še vedno izjemno gibčna.FOTO: Reuters

"Jogo bom poučevala, dokler ne preneham dihati,“ odločno pove 93-letna babica Tao Porchon-Lynch, ki se poleg joge ukvarja tudi s tekmovalnim plesom. Pred kratkim je bila vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov kot najstarejša učiteljica joge na svetu. Babica zatrjuje, da je njen življenjski slog posledica indijske, evropske in ameriške miselnosti. Nekoč je bila igralka v Angliji, Franciji in ZDA, ko pa je spoznala čare Indije, se je popolnoma posvetila usklajevanju duha in telesa. Že 70 let je od tega, ko se je srečala z jogo, poučuje pa jo že celih 45 let. Prisega na pozitivno miselnost, ljubezen do življenja in seveda gibanje. Kljub visoki starosti o smrti nikoli ne razmišlja, trudi se živeti čim bolj polno življenje, se zdravo prehranjuje, meditira in skrbi zase v vseh pogledih. Ne samo da je vitka in zdrava, zaradi joge je tudi izjemno gibčna, vaje, ki jih opravlja, pa ne bi zmogla niti marsikatera dvajsetletnica.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602