Vizita.si
image (28)

Novice

Po šestih dneh vstala iz krste!

Ni.J.
29. 02. 2012 10.31
8

95-letno Kitajko, ki je padla in utrpela poškodbo glave, je sosed v domači postelji našel povsem nepremično, prav tako pa tudi ni dihala. Mislili so, da je mrtva, po šestih dneh pa je vstala iz krste.

95-letna Li Xiufeng je šokirala vse svoje sovaščane. Zatem ko so šest dni mislili, da je mrtva in je ležala v krsti, je namreč vstala iz krste, kakor da se nič ne bi zgodilo.

Li je padla in si poškodovala glavo, ko je naslednji dan k njej na obisk prišel sosed Chen Qingwang, da bi se prepričal, kako je z njo, in ji prinesel zajtrk, pa jo je našel nepremično v postelji. Ker ni zasledil dihanja in je nikakor ni mogel zbuditi, je predvideval, da je Li v spanju umrla. “Prišel sem, da bi jo zbudil, a se ni niti premaknila,“ pravi 60-letni Chen. “Ne glede na to, kako močno sem jo drezal in jo klical, z njene strani ni bilo nobene reakcije. Začutil sem, da je nekaj narobe. Preveril sem tudi njeno dihanje, a ga nisem zasledil. Nenavadno se mi je zdelo le to, da je bilo njeno telo še vedno toplo.

Ker je Li živela sama, sta se Chan in njegov sin zatem lotila priprav na pogreb, te pa so vključevale ležanje pokojne Li v krsti v domačem domu. Gre za lokalni običaj, ki je namenjen temu, da se lahko bližnji, prijatelji in sosedje dostojno poslovijo od pokojnega. Li so tako v krsto položili 21. februarja, dva dni zatem, ko so jo našli mrtvo, Chan pa se je odločil, da krste ne bo zabil z žeblji, temveč bo pustil le zaprto.

Pogreb je bil načrtovan za 24. februar, dan pred tem pa je Chan vstopil v Lijino stanovanje in zagledal odprto krsto, truplo pa je izginilo. “Bil sem šokiran in prestrašen. Nemudoma sem poklical druge sosede in jih prosil za pomoč,“ pravi. Začeli so iskati truplo, naposled pa so vsi obstali, ko so Li zagledali, kako sedi v kuhinji na stolu. “Rekla nam je le, da je dolgo spala in da se je zbudila izjemno lačna. Zato je odšla v kuhinjo, da bi si nekaj skuhala. Povedala nam je tudi, da se je močno trudila odpreti pokrov krste in da ji je naposled le uspelo.“

Li so odpeljali v lokalno bolnišnico, tamkajšnji zdravniki pa menijo, da je Li utrpela tako imenovano umetno smrt, pri kateri oseba sicer ne diha, vendar srce še dela in zato ostane telo prekrvavljeno. “Zahvaljujoč lokalni tradiciji je Li danes živa,“ je še povedal eden od zdravnikov.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602