Vizita.si
Adriana se lahko pri 30 letih pohvali z izklesano postavo, vendar ali gre v želji po popolnosti vendarle predaleč?

Novice

Ali tudi Adriana obsedeno hujša?

E. D.
17. 11. 2011 08.16
1

Še pred nekaj dnevi, ko se je pripravljala na revijo Victoria's Secret, je Adriana Lima na veliko razlagala, kako že nekaj tednov vsak dan telovadi in hujša ter da nekaj ur pred revijo celo ničesar ne je in ne pije. S tem je sprožila kar nekaj polemik in pozneje svoje izjave preklicala.

Adriana se lahko pri 30 letih pohvali z izklesano postavo, vendar ali gre v želji po popolnosti vendarle predaleč?
Adriana se lahko pri 30 letih pohvali z izklesano postavo, vendar ali gre v želji po popolnosti vendarle predaleč?FOTO: Reuters
30-letna supermanekenka Adriana Lima, ki je Victorijin angelček že dolgih 11 let, je pretekli teden odkrito spregovorila o napornih pripravah na prestižno modno revijo, ki si jo ogleda tudi do osem milijonov ljudi, organizatorje pa stane več kot sedem milijonov evrov. Adriana je povedala, da že vse od konca avgusta skrbno pazi, kaj in kako je, ter z osebnim trenerjem zagrizeno telovadi prav vsak dan, zadnje tri tedne pred velikim dogodkom pa telovadno rutino še poostri in trenira celo dvakrat dnevno. ''Treningi so res intenzivni in ne gre toliko za to, da mi vzamejo veliko časa, temveč je bistvo v tem, da so čim bolj zahtevni in naporni. Tako v sklopu vadbe skačem z vrvjo, boksam, dvigujem uteži … Pa se kljub temu vadbe naveličam. Če nisem nenehno v akciji, mi namreč hitro postane dolgčas,'' je povedala temnolasa lepotica.

Razkrila je tudi, da poleg tega, da vsakodnevno zahaja v telovadnico, redno obiskuje tudi strokovnjaka za prehrano ter nenehno nadzoruje količino mišične mase, delež maščobe in vode v telesu. Pije veliko beljakovinskih napitkov, jemlje tudi vitamine in druge prehranske dodatke, da ji v teh ključnih trenutkih, ko so priprave na vrhuncu, ne zmanjka energije. Poleg tega vsak dan spije tudi po štiri litre navadne vode. Zadnjih nekaj dni pred revijo pa vse te ukrepe še poostri – zadnjih devet dni pred velikim nastopom v telo ne vnese skoraj ničesar drugega kot le beljakovinske napitke in vodo. Dva dva dni pred modno revijo omeji celo količino spite vode, 12 ur pred šovom pa celo preneha piti. ''Če ne piješ, se telo posuši in na ta način lahko izgubiš tudi do štiri kilograme,'' je še povedla 30-letnica.

Ta njena priznanja so med strokovnjaki sprožila številne polemike, mnogi so se odkrito zgražali in manekenki očitali, da je njeno ravnanje nezdravo in lahko celo potencialno nevarno, saj za njen organizem predstavlja velik šok. Poleg tega lahko njene izjave marsikatero mlado dekle, ki se zgleduje po njej, vzame resno in se še sama loti nezdravega, lahko celo potencialno zdravju nevarnega hujšanja. Tako je zdaj Adriana te svoje izjave preklicala oziroma rekla, da ni tako mislila ter da je vse skupaj napačno zvenelo. ''Najstnice, nikar se ne stradajte in nikar ne pijte samo vode. Prosim, ne počnite tega,'' je na srce položila vsem tistim, ki so slišali njene pretekle izjave in jih morebiti vzeli preveč resno.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587