Vizita.si
image (28)

Novice

Ali je to sploh še ženska?

Ni.J.
01. 02. 2012 14.55
29

35-letna bodibilderka odkrito priznava, da je obsedena s svojimi mišicami. Nikakor ne more nehati telovaditi, trdi pa tudi, da ne bo odnehala, dokler ne bo tako mišičasta, da bo tehtala 130 kilogramov.

Sem bigoreksična, obsedena s svojimi mišicami,“ odkrito priznava 35-letna bodibilderka Rene Campbell, sicer mati dveh otrok, ki je bila nekoč izjemno postavna ženska, nato pa postala odvisna od bodibildinga.

Čeprav že sedaj tehta 85 kilogramov, Rene pravi, da ne bo odnehala, dokler ne bo kazalček na tehtnici pokazal 130 kilogramov. Britanska nacionalna prvakinja v bodibildingu, da bi dosegla svoj cilj, tako dnevno zaužije približno 4200 kCal oziroma 17.573 kJ, kar je dvakrat več kot običajna ženska. Njena hrana je bolj ali manj enolična, saj šestkrat na dan uživa zgolj piščančje meso, riž in zelenjavo, kamor koli gre, pa s seboj vzame tehtnico, tudi v restavracijo, da lahko natančno odmeri, koliko bo zaužila. Seveda se na njenem jedilniku vsak dan znajdejo tudi beljakovinski in vitaminski napitki.

Da so njene mišice takšne, kakršne so, se Rene trudi že štiri leta. “Ne bom odnehala, dokler ne bom še večja,“ je povedala v intervjuju za The Sun. “Ko v fitnesu gledam moške, ki tehtajo 130 kilogramov, si želim le to, da bi tudi jaz bila takšna. Mišičast videz mi je všeč, všeč mi je, če je nekdo videti kot eden od antičnih grških bogov. Gre za obliko umetnosti.“

Rene se je s športom ukvarjala, še preden je postala odvisna od fitnesa. Po več letih teka na dolge razdalje in triatlonov, ki se jih je redno udeleževala, pa je v bodibildingu videla nov izziv. Takoj se je odločila, da bo začela trdno delati na mišični masi, leta 2008 pa se je udeležila svojega prvega tekmovanja. Od tedaj pa do danes je tekmovala že osemkrat, na zadnjem tekmovanju pa je osvojila laskavi naslov britanske prvakinje. “Prvič sem zmagala na tako pomembnem tekmovanju in to mi je dalo le še nov zagon. Resnično ljubim bodibilderski stil življenja.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587