Vizita.si
image (28)

Novice

Ali so njene fotografije res preveč “neokusne“ za javnost?

S.P.
07. 12. 2012 15.27
2

Po dolgih 13 letih trpljenja je 21-letna Labonya Siddiqui vendarle uspela za seboj pustiti grozljivo izkušnjo, ki jo je zaznamovala za vse življenje. Kot žrtev eksplozije je namreč utrpela kar 40-odstotne opekline, ki so se sčasoma spremenile v velike brazgotine.

Pogumna žrtev eksplozije, 21-letna Labonya Siddiqui, je po dolgih 13 letih vendarle uspela premagati svojo postravmatično izkušnjo iz otroštva, ki jo je zaznamovala za vse življenje. V 8. letu starosti je bila namreč žrtev hudega požara, ko je ob njej razneslo petrolejsko lučko, kar jo je močneje poškodovalo. “Nekega večera sem se igrala z vžigalico, medtem ko je služabnica ob meni polnila svetilko na petrolej. Še zdaj ne vem, kako se je to zgodilo, a mi je ta nenadoma zdrsnila iz rok in izzvala pravo malo eksplozijo. Olje se je izlilo po mojem telesu, obraz so zajeli plameni, občutila sem neznosno bolečino,“ se spominja nesrečnega dogodka.

Posledice nesreče so bile tako hude, da se dolgih 5 dni ni zbudila iz kome, medtem ko so se zdravniki borili za njeno preživetje. Utrpela je kar 40-odstotne opekline na predelu prsi in zgornjega dela obraza, zaradi česar je več mesecev preživela na intenzivni negi v bolnišnici v Burnleyju. “Prestati sem morala številne operacije, kar zagotovo ni bil mačji kašelj, a se je pravo trpljenje začelo šele v času samega okrevanja. Tri leta nisem smela zapustiti svoje sobe, saj je bila moja koža tako tanka, da bi jo lahko uničil že najmanjši sončni žarek,“ nadaljuje. “Dolgo sem se smilila sama sebi, ko pa sem končno lahko stopila v javnost, pa sem zapadla v pravo stanje depresije. Vsi so me obrekovali, me začudeno opazovali, vrstniki v šoli pa celo huje nadlegovali. 12 let sem se obremenjevala le s tem, kako bom zakrila svoje opekline, ki so se kmalu spremenile v velike brazgotine in nikoli si nisem niti predstavljala, kakšno uslugo mi bodo nekoč naredile.“

Opazila jo je namreč priznana modna agencija iz Velike Britanije, ki je v njenih največjih telesnih “pomanjkljivostih“ videla nekaj novega, edinstvenega in prečudovitega. Spodbudili so jo k temu, da vzljubi svoje telo takšno, kakršno je in neha zakrivati nekaj, kar jo pravzaprav odlikuje in razlikuje od drugih. “Nekoč sem brskala po revijah ter zavidala prečudovitim modelom, danes pa sem sama ena izmed njih. Mnogi v svetu mode mi sicer še vedno očitajo, da so fotografije mojih brazgotin precej neokusne in neprimerne, a se na te besede več ne oziram. Spoznala sem, da sem posebna in da lepote ne določa le videz posameznika. Globoko v sebi sem našla tisto samozavest, ki je že dolgo nisem več poznala, za kar sem jim izjemno hvaležna. Moje življenje se je končno obrnilo na bolje.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602