Vizita.si
Zaradi bolečin v križu je obležala.

Kje vas boli?

Ana Klašnja v hudih bolečinah

Jasmina Voler
15. 10. 2013 09.29
6

Žirantka šova Slovenija ima talent in najbolj znana slovenska balerina Ana Klašnja se zaveda, da so poškodbe del življenja vseh profesionalnih športnikov. Medtem ko mnogi, vključno z njeno fizioterapevtko, pričakujejo, da so najbolj pogoste bolečine plesalcev baleta v gležnjih in kolenih, pa je Ana pred kratkim trpela za bolečinami v križu.

Zaradi bolečin v križu je obležala.
Zaradi bolečin v križu je obležala. FOTO: Miro Majcen
„Naša fizioterapevtka je bila presenečena, ko je videla, da so med najbolj pogostimi bolečinami tudi tiste v križu in hrbtu,“ nam je zaupala Ana Klašnja in priznala, da je potrebovala nekaj dni počitka, da so se bolečine polegle in se je lahko vrnila na trening. „V križu me je 'zgrabilo' že lansko leto, sicer pa so poleg tega najbolj pogoste bolečine v gležnju in kolenih ter zvini. S hrbtom imajo zaradi dvigov težave tudi moški plesalci. Sicer pa mislim, da telo športnika veliko hitreje okreva in se regenerira.“

Ana Klašnja v Aziji - 1
Ana Klašnja v Aziji - 1 FOTO: osebni arhiv

„Poškodbe in balet gredo z roko v roki, toda k sreči večje poškodbe do sedaj nisem imela. Sicer pa je za nas vsaka poškodba resna,“ pravi Ana, ki je trenutno zaposlena s pripravami na premiero predstave Trnuljčica. V času premier so treningi še bolj intenzivni in vaje ponavadi potekajo od jutra do poznih večernih ur. Ker se zaveda, kako pomembno je, da je za predstavo fizično zelo dobro pripravljena, je ob prvem pojavu bolečin obiskala svojo fizioterapevtko in pri njej preživela eno uro. Ana pravi, da se sicer plesalci baleta največkrat soočajo s težavami kolen. Veliko jih ima obrabo meniskusa in križnih vezi, zaradi česar morajo na kolena še toliko bolj paziti.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587