Vizita.si
Anne Hathaway

Novice

Anne Hathaway ni obsedena s kilogrami

E. D.
30. 06. 2011 11.36
8

28-letna igralka svoje telo sprejema takšno, kot je, in pravi, da ni obsedena s kilogrami. Sicer pazi na zdravo prehrano in pridno telovadi, a to zato, ker se zaradi tega bolje počuti in ostaja v dobri telesni formi, in ne z namenom, da bi bila popolnoma izklesana in vitka.

Anne Hathaway meni, da je povsem običajno, da se v najstniških letih, ko se začne tvoje telo razvijati in začneš dobivati tisto pravo obliko oziroma postavo, ki ti je dana, obremenjuješ s svojim videzom in kilogrami. Biti hočeš tako vitek kot prijateljica, imeti hočeš manjšo zadnjico, ker velika pač ni v modi, tudi prsi ti niso všeč – bodisi so prevelike bodisi premajhne. Potem pa odrasteš in uvidiš, da ti je neki tip postave dan, in vse, kar lahko narediš, je, da se trudiš to obliko telesa lepo oblikovati in jo tudi ohranjati, še pravi Anne.
Anne Hathaway
Anne Hathaway FOTO: Reuters

Ko je tako pred leti za pomoč pri pripravi na eno od filmskih vlog prosila enega od priznanih ameriških osebnih trenerjev, ki je tisti čas treniral tudi postavno Jessico Alba, mu je Anne kar takoj pojasnila, kako razmišlja o svojem telesu. Rekla mu je: ''Čudovito delo si opravil pri Jessici, a moje telo ne bo nikoli takšno, je namreč povsem drugačno.''

Poleg tega, da si pri vadbi postavlja realne cilje, se ji zdi zelo pomembno tudi to, da so treningi zabavni in raznoliki. Tako vsakič dela kakšne drugačne vaje in uporablja različne pripomočke – enkrat si pomaga z utežmi, drugič s posebnimi trakovi, primernimi za izvajanje zelo raznolikih vaj, tretjič s kakšnim povsem drugim pripomočkom. Rada obiskuje tudi ure pilatesa, joge in kick boksa, največ kalorij pa porabi s plesom in tekom. ''Tečem trikrat tedensko, rada pa imam predvsem intervalni tek, kjer minuto in pol tečem, potem minuto in pol hodim, potem spet tečem … Na takšen način je moj srčni utrip še vedno ves čas precej visok, hkrati pa se ne utrudim tako zelo. Velikokrat tečem kar na napravi za tek, a če se le da, tečem zunaj,'' je povedala Anne in dodala, da je obsedenost s kilogrami in hujšanjem veliko zapravljanje časa. Smisel vadbe namreč vidi predvsem v tem, da se tako izboljša psihično in fizično počutje, telo ostaja v dobri kondiciji, teža ne niha bistveno, ne pa v tem, da bi bil čim bolj suhljat in podoben kateremu prijatelju ali prijateljici ali vzornici, ki ima že v osnovi povsem drugačno obliko telesa kot ti.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587