Vizita.si
Arianna

Novice

'Nad pasom sem videti kot normalna 25-letnica. Pod pasom je drugače'

L. E.
14. 07. 2016 14.27
6

25-letna Arianna ima desno nogo trikrat večjo. Še vedno raste. Zaradi tega se spopada z nenehnimi bolečinami, 60-krat je morala tudi že pod nož. A kljub temu poskuša živeti čim bolj normalno in polno. "Ne bom dovolila, da z mojim življenjem upravlja bolezen," pravi.

Arianna
AriannaFOTO: Facebook
Težave 25-letne Američanke Arianne Faro so posledica sindroma, redke bolezni, zaradi katere je šla pod nož že 60-krat. Ne spomni se časa, ko ne bi imela bolečin ali obiski bolnišnice ne bi bili njena stalnica. A kljub temu se je lotila študija psihologije in poskuša na življenje gledati z dobršno mero optimizma.
Kljub temu se trudim živeti. Ne bom dovolila, da z mojim življenjem upravlja bolezen. Ta abnormalnost je del mene. Ni pa jaz. In ko ljudje pomislijo name, želim, da ne pomislijo na nogo, ampak na to, da sem nekdo, ki jih spravi v dobro voljo.

"Kot sem rasla, je rasla tudi moja noga," pripoveduje. "Postajala je vse večja. Vendar so nam takšne stvari poslane, da preizkusijo našo moč. V preteklosti mi je bilo zelo hudo. Sem pa ugotovila, da sem močna in pogumna. Nad pasom sem videti kot normalna 25-letnica. Pod pasom je drugače. Ker sem se rodila tako, so moje življenje vedno sestavljali obiski bolnišnice, pogoste operacije, naporna okrevanja, nenehne bolečine. Kljub tem preprekam mislim, da sem imela lepo otroštvo in odraščanje." Hvaležna je za to, kar ima.

Zaradi noge je nedavno morala začeti uporabljati invalidski voziček, a tudi zaradi tega ne želi biti nesrečna. Da bi se sprijaznila s seboj, je tudi na družabnih omrežjih pričela objavljati fotografije, na katerih je jasno vidna njena povečana okončina. "Vem, da so nekateri zato šokirani, ampak tako je videti ta bolezen in nobene potrebe ni, da bi me bilo zaradi nje sram. S tem moram živeti in zato ni nobenega razloga, da ne bi objavljala takšne fotografije." Misli, da lahko tako tudi koga navdihne, da se sprejme, kakršen je.

Nihče ne ve, zakaj ima Arianna ta sindrom. Njeni dve sestri sta zdravi in razlog ni genetske narave. Je eden izmed sindromov, pri katerem zdravniki še vedno nimajo zdravila. Le blažijo posledice, se trudijo, da bi pacienti živeli čim bolj normalno oziroma polno. "Zaradi te bolezni sem približno 20-krat že skoraj umrla," pravi Arianna. "Toda kljub temu se trudim živeti. Ne bom dovolila, da z mojim življenjem upravlja bolezen. Ta abnormalnost je del mene. Ni pa jaz. In ko ljudje pomislijo name, želim, da ne pomislijo na nogo, ampak na to, da sem nekdo, ki jih spravi v dobro voljo. Upam, da bom koga navdihnila, da se bo bolje počutil v svoji koži ne glede na to, da je morda videti drugačen." Arianna je drugače ravno stopila v svojo prvo partnersko zvezo. Ko je sprejela sebe, je našla tudi drugega, ki je bil pripravljen videti še kaj več kot nogo, ki ni najbolj običajna.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587