Vizita.si
image (28)

Novice

Balerina, ki bi si jo morali vsi vzeti za zgled!

L. E.
07. 10. 2016 09.25
2

Pred letom in pol je njeno življenje na glavo obrnila avtomobilska nesreča. Nadobudna balerina je ostala v komi. Mislili so, da obstaja velika možnost, da nikoli več ne bo mogla niti hoditi niti govoriti niti sama jesti. A dekle je imelo zelo močno voljo.

Najstnica ni mogla niti hoditi niti govoriti niti sama jesti. Takšne so bile posledice avtomobilske nesreče, ki bi ji lansko leto skoraj vzela življenje. Danes 17-letna Megan Sargeant je bila najprej pet tednov v umetni komi. S tem so zdravniki dosegli, da se ji je telo bolj v miru regeneriralo. In bilo je veliko poškodb: možgani, hrbtenica, medenica, noga ... Zdravniki so starše opozorili, da naj se pripravijo na najhujše. Na to, da hčere morda iz kome sploh ne bodo mogli obuditi. Če pa jo bodo, bo potrebovala vse življenje oskrbo. Toda Megan je imela zelo močno voljo. In 18 mesecev kasneje ne le hodi, temveč se spet ukvarja z baletom.

"Bila je dolga pot," pravi. "Nisem mislila, da bom spet plesala. Ampak plešem. Čeprav na svoj način. To je pot, ki je paralelna tisti, ki bi jo prehodila sicer. Toda hvaležna sem za to, kar imam in kar lahko počnem. Ne vem pa, kaj se bo dogajalo v prihodnosti. Zdaj se osredotočam na to, da želim čim bolj okrevati."

Njena mati Julie pravi, da so ji zdravniki, ko je prispela v bolnišnico, povedali, naj se pripravi na najhujše. "Povedali so nam, da lahko ostane v komi za vedno." Dva meseca ni Megan mogla komunicirati z njimi. Nato pa je nekega dne terapevtka prinesla belo tablico in nanjo napisala Meganino ime. Nato je tablico pomolila njej. In Megan je nanjo napisala svoj priimek. To je vlilo družini ogromno upanje.

Takrat je bila pri zavesti, a ni mogla skrbeti zase. Počasi se je učila najenostavnejših opravil. Počasi je okrevala in ni le začela spet plesati baleta, celo vpisala se je na študij poslovnih ved. "Dobili smo Megan nazaj. In nič je ne ustavi," pravi mama. "Res je borka. A pred njo je še dolga pot z veliko izzivi. To so nam dali vedeti od prvega dne. Ampak je res vztrajna in ves čas presega pričakovanja zdravnikov. Neverjetno je bilo videti, kako spet pleše balet." To jo je vedno osrečevalo in ni dovolila, da bi ji nesreča to odvzela.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587